Tüm GTA Karakterleri Listesi

GTA Ana Karakterleri ile Karşınızdayız!

Grand Theft Auto serisini kısaca tekrar etmek ister misiniz? Bu yazımızda bugüne kadar hayatımızda yer almış olan Tüm GTA Karakterleri Listesi ile karşınızdayız.


Ana Konu: GTA 6 Çıkış Tarihi, Hikayesi ve Haritası


GTA V’in muazzam başarısına rağmen, ve hatta belki de onun yüzünden, uzun bir süredir GTA VI ile karşılaşmayı bekliyoruz. Rockstar GTA VI’nın ne zaman geleceği, nerede geçeceği ve kiminle oynayacağımız dahil olmak üzere hiçbir detayı açıklamamakta ısrarcı gibi gözüküyor.

Bir sonraki GTA’nın hangi karakterle oynanabileceğine yönelik çeşitli söylentiler bulunuyor. Bazıları eskiye gideceğimizi, bazıları ise yeni bir kadın karakter ile karşılaşacağımızı söylüyor.

Tüm bu detayları aklımızın bir köşesinde tutarak, bugüne kadar GTA oyunlarında yer almış ana karakterlere tekrardan bir göz atmak istedik. Hemen aşağıda vakti kısıtlı olanlar için oluşturduğumuz kısa bir liste görebilirsiniz, daha ayrıntılı bilgi için aşağıya doğru kaydırmayı unutmayın.

GTA Ana Karakterleri Listesi

Tüm GTA Karakterleri Listesi

Tüm GTA Karakterleri

Bu listemizde ilk oyunlardaki isimsiz kahramanlardan, modern oyunlardaki cana yakın dolandırıcılara kadar serinin kilit oyuncularına ve bunun GTA VI için ne anlama gelebileceğine ışık tutacağız. Ayrıca olmazsa olmaz şekilde bazı spoiler bölgelerine de kafa atacağız ki, bu yüzden sizleri şimdiden uyaralım.

The Protagonist – GTA

Grand Theft Auto serisinin ilk oyunu, rakip çete liderlerini ortadan kaldırmayı amaç edinen bir hikayeye sahipti ve tüm bu hikaye, kuş bakışı bir ortamda deneyimleniyordu.

Oyun içerisinde dönemin popüler imgelerinden karakterler yer alıyordu ve oyuna başlamadan önce sekiz farklı karakter arasından seçim yapmanız gerekiyordu. Yani ilk GTA, serinin en geniş oynanabilir karakter listesine sahipti.

Bu oyundaki oynanabilir karakterlerin arasında Bubba, Divine ve Kivlov gibi çeşitli kişiler yer alıyor.

The London’s Protagonist – GTA: London 1969

Londra’yı sever misiniz? Bu oyunda oyuncular, 1960’lı yılların Londra temasını GTA’da deneyimleyebiliyor ve şehirdeki diğer çetelere ters düşerek aksiyona balıklama dalabiliyordu.

Doğrudan selefi gibi GTA: London 1969 da dönemin filmlerinden ve kültürel simgelerinden yararlanan bir dizi oynanabilir kahramana sahipti. Tıpkı ilk oyundaki gibi karakter seçimi, hikayeye herhangi bir etkide bulunmuyor.

Claude Speed – GTA II

GTA II, şirketin hikayeye odaklanmaya başladığı ana oyun olabilir. GTA II oynarken bir dizi karakter arasında seçim yapmak yerine direkt olarak tek bir ana karakter üzerinden ilerliyordunuz.

Oyunda Claude’un polise, gangsterlere ve hatta Yakuza’ya karşı çıkarken suç merdivenlerini basamak basamak çıktığına tanıklık ediyoruz. Ne yazık ki ana karakterimiz, oyun sonunda düşmanlarına yeniliyor.

Claude Speed – GTA III

Ah evet, aynı karakter.

Ama ölmüştü?

Neyse işte.

2001 yılında piyasaya sürülen GTA III, açık dünya oyunları için adeta bir dönüm noktası olmuştu. Aynı durum, Rockstar oyunları için de geçerli.

Serinin üçüncü oyununda yeni karakterlerle, yeni bir hikayeye odaklanıyoruz. Hapishane nakli sırasında kaçan ve eski sevgilisinden intikam almak isteyen Claude, Liberty City’nin yeraltı dünyasında büyük ses getirecekti.

O zamanlar GTA III, seri içerisindeki en hikaye odaklı oyundu. Claude Speed, sessiz bir kahraman ve büyük ölçüde kiralık katil idi. Bu süreçte büyük gangsterler ve mafyalarla temasa geçti.

Bu mafya babalarından birisi de Toni Cirpriani idi ki, kendisi başka bir GTA oyununda ana karakterimiz oluyor. Claude’nin bir önceki oyunda ölmesinin aksine, bu oyunda sağ kaldığını da söylemek gerekiyor.

Claude bir bakıma GTA’nın en iyi ana karakteri sayılabilir. Diğer oyunlarda ona yönelik pek çok gönderme ve Easter Egg de göreceksiniz.

Tommy Vercetti – GTA: Vice City

Seriyi 1980’li yıllara taşıyan Vice City, Miami’den ilham alınan bir şehir.

Bu oyundaki ana karakterimiz pek çok kişinin sevdiği Tommy Vercetti idi. Karakterimiz oyun boyunca suç lordlarını ortadan kaldırmaya yönelik bir hikayede sürükleniyor.

Claude’un aksine Tommy, daha sert ve daha karizmatik bir yapıdaydı.

Carl Johnson – GTA: San Andreas

GTA: San Andreas, Vice City’deki olayların ardından geçen başka bir GTA III prequel’i idi.

Oyun boyunca GTA I’in San Andreas’ını Los Santos, San Fiero ve Las Venturas şehirlerini kapsayan bir eyalet olarak yeniden keşfediyoruz. Pek çoğunuzun CJ olarak tanıdığı bu karakter, muhtemelen ülkemizde en çok sevilen ana karakter gibi gözüküyor.

Toni Cirpriani – GTA: Liberty City Stories

Hemen yukarıda da bahsettiğimiz gibi GTA III’ün başında bir çete lideri olarak karşımıza çıkan Toni Cirpriani, GTA: Liberty City Stories’in ana karakteri olarak tekrar burada.

Oyun boyunca Claude kasabayı parçalamadan önce Toni’nin iktidara yükselişini ele alıyoruz.

Toni, bu hikaye boyunca çöküşlerden yükselişlere kadar çok şey yaşadı. Hatta belki de başına gelen şeyler açısından, en dramatik GTA karakteri olduğunu söyleyebiliriz. Öte taraftan bu yolculukta onurundan asla vazgeçmedi.

Victor Vance – GTA: Vice City Stories

Vice City Stories, Tommy Vercetti’den iki yıl önce geçiyor.

Oyunda Vercetti’nin sağ kolu Lance Vance’in kardeşi olan Victor Vance ile oynuyoruz. Victor ordudaki düşüşünden sonra şehrin en büyük suç örgütlerinden birisini yönetmeye doğru yükselişe geçiyor.

Bu süreçte Phil Cassidy gibi ikonik karakterlerle ve Tommy Vercetti ile de yollarımız kesişiyor.

Niko Bellic – GTA IV

Bugünün GTA’sına en yakın oyun, hali ile, GTA IV olabilir.

Serinin bir sonraki oyunu tekrardan Liberty City topraklarında geçiyor. Buradaki ana karakterimiz ise Doğu Avrupalı ve savaş gazisi Niko Bellic.

Liberty City’e yolu düşen Niko, hikaye boyunca bir suç hayatına düşüyor. İtalyan mafyasındaki gangsterlerle çatışıyor, İrlandalı banka soyguncusu ile arkadaş oluyor ve geçmişi ile bağlantılı olan bir çete ile karşılaşıyor.

Johnny Klebitz – GTA IV: The Lost and Damned

GTA IV’ün ilk genişlemesinde The Lost Motorcycle Club’ın başkan yardımcısı olan Johnny Klebitz ile yolumuza devam ediyoruz. Bağımlı kız arkadaşına bakan ve hem ailesini hem de kulübünü ayakta tutmak için çalışan Johnny, zaman zaman Niko için de çalışırdı.

Hikaye içerisinde Los Santos’a yolu düşen Johnny, GTA V’in ana karakterlerinden Trevor Philllips ile de karşılaşacak.

Luis Fernando Lopez – GTA IV: The Ballad of Gay Tony

GTA IV’ün son genişlemesinde ise Liberty City’de gece kulübü sahibi olan Luis ile yolumuza devam ediyoruz. Yol boyunca Niko, Johnny ve Luis’in yolları sık sık kesişiyor ve bir dizi değerli elması çalmak için birlikte hareket ediyorlar.

Huang Lee – GTA: Chinatown Wars

3DS için yayınlanan ilk ve tek GTA oyunu olan Chinatown, ana karakterimiz Huang Lee’i konu ediniyor. Lee, atalarının kılıcının çalınması sonucunda kasabanın en acımasız çeteleri ile yüzleşir. Sonrasında daha fazla güç ve kaynak sağlamak için Liberty City’e gider ve burada bir çetenin lideri haline gelir.

Micheal De Sante – GTA V

GTA serisinin son oyununda üç farklı ana karakter üzerine odaklanıyoruz. Fark ettiğiniz üzere, bu uzun bir süredir olmayan bir adımdı. Oyun süresince üç karakter arasında atlayabiliyorsunuz ve her bir karakterin farklı görevlerine ek olarak, sık sık birlikte de hareket ediyorsunuz.

GTA V’in ana hikaye boyunca başrol oyuncusu, Ned Luke tarafından seslendirilen Micheal idi.

Eski banka soyguncusu olan Micheal, münzevi bir duruma düştüğü için hırsızlık günlerine geri dönmeyi özlüyor. Sonunda Franklin ile tanışıyor ve istediği şey oluyor.

Franklin Clinton – GTA V

GTA V’in ikincil karakteri ise Franklin idi.

Franklin, saçını berbat bir şekilde kestirmekten ve ortağı Lamar tarafından aşağılanmaktan arda kalan zamanda vaktinin büyük bir kısmını teyzesinin evinden taşınarak yaşam durumunu iyileştirmeye harcıyordu.

Üçlünün en küçüğü olan Franklin, buna rağmen daha ihtiyatlı ve pragmatik bir kişiliğe sahipti. Şehri avucunun içi gibi bilen bu karakterimiz, aynı zamanda üçlü arasındaki en iyi araç sürücüsü idi.

Trevor Phillips – GTA V

GTA V’in son karakteri ise Trevor Phillips.

Kendisi kanın ve acımasızlığın adeta vücut bulmuş halidir.

Trevor, kaosun cisimleşmiş halidir.

Nitekim ilk görevinde de bunu rahatlıkla anlayabiliyoruz. Diğer iki karakterimiz çoğu zaman onun maskaralıklarına katlansa da, onun kaba ve acımasız yaklaşımına güveniyorlar.


GTA V İndir


Nitekim GTA V’teki Micheal De Sante, Franklin Clinton ve Trevor Phillips karakterleri ile birlikte Tüm GTA Karakterleri Listesi yazımızın da sonuna gelmiş olduk.

Peki sizin bu listedeki karakterler arasında en sevdiğiniz favori karakteriniz hangisi? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version