Tüm CD Projekt RED Oyunları ve Puanları

Cyberbug'ın yaratıcısının tüm geçmişi.

Son günlerin en çok konuşulan şirketlerinden olan CD Projekt RED piyasaya pek tabii ki Cyberpunk 2077 ile girmedi. Bir çok önemli oyuna ve hatta geçmişte piyasayı sallamış oyunlara sahip olan CD Projekt RED için sizlere bir liste hazırlayalım dedik. Tüm CD Projekt RED oyunları ve puanlarına bu listemizden ulaşabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Cyberpunk 2077 PS Store’dan Kaldırıldı! Şimdi Ne Olacak?


Tüm CD Projekt RED Oyunları ve Puanları

The Witcher (2007)

Metacritic: 86

IGN: 8.3

Geralt of Rivia from The Witcher video games | The witcher 1, The witcher game, The witcher


The Witcher 2: Assassins of Kings (2011)

Metacritic: 88

IGN: 9.0


The Witcher Adventure Game (2014)

Metacritic: 68

IGN: 6.9


The Witcher Battle Arena (2015)

Metacritic: 63

IGN: 4.5


The Witcher 3: Wild Hunt (2015)

Metacritic: 93

IGN: 9.3

DLC1 Hearts of Stone (2015)

Metacritic: 90

IGN: 9.0

DLC2 Blood and Wine (2016)

Metacritic: 91

IGN: 9.0


Gwent: The Witcher Card Game (2018)

Metacritic: 6.7

IGN: –


Thronebreaker: The Witcher Tales (2018)

Metacritic: 80

IGN: 9.4


Cyberpunk 2077 (2020)

Metacritic (PC): 87

IGN (PC): 9.0


İlginizi Çekebilir: Cyberpunk 2077 Hileleri!


CD Projekt RED Firması’nın Ayrıntıları

CD Projekt, Varşova merkezli Polonyalı video oyunu geliştiricisi ve yayımcısı firma. 1994 yılında Marcin Iwiński ve Michał Kiciński tarafından kurulan firma, 2002 yılında CD Projekt Red ismiyle açtığı oyun stüdyosu tarafından geliştirilen The Witcher video oyunu serisi ile tanınmaktadır. Aynı zamanda internet üzerinden video oyunu satan GOG.com adlı site de bu firmaya bağlıdır.

Firma, iki Baldur’s Gate oyununu Lehçe’ye çevirmek için Interplay ile anlaşarak Batı yapımı video oyunlarını ülkesindeki oyunculara kazandırmak istemiş ancak Interplay’in yaşadığı finansal zorluklar sebebiyle CD Projekt’in üzerinde çalıştığı Baldur’s Gate: Dark Alliance oyununun bilgisayar sürümü iptal edilmiştir. Böylelikle Andrzej Sapkowski’nin kitaplarına dayanan The Witcher için çalışmalar başlamıştır.

The Witcher‘ın piyasaya sürülmesinin ardından firma, The Witcher: White Wolf adlı bir konsol sürümü için çalışmalara başlamıştır ancak geliştirme sürecinde yaşanan sorunlar ve artan maliyetler firmayı iflasın eşiğine getirmiştir. CD Projekt daha sonra 2011’de The Witcher 2: Assassins of Kings ve 2015’te The Witcher 3: Wild Hunt‘ı piyasaya sürmüştür ve son oyunu ile birçok farklı Yılın Oyunu ödülü ödülü kazanmıştır. Şirketin bir sonraki projesi, masa oyunu Cyberpunk 2020‘ye dayanan ve açık dünya rol yapma oyunu olarak çıkış yapacak olan Cyberpunk 2077’dir ve bunun için Wrocław’da yeni bir ekip kurulmuştur.

2008 yılında CD Projekt tarafından oyuncuların eski oyunları deneyimlemesi için bir video oyunu dağıtım hizmeti olan GOG.com kuruldu. Kuruluş misyonu oyunculara dijital haklar yönetimi (DRM) içermeyen oyunları sunmaktı. Daha sonra misyonu, yeni nesil AAA seviyesi oyunları ve bağımsız oyunları kapsayacak şekilde genişletildi. Ayrıca şirketin, video oyunlarında DRM’ye karşı olduğu ve ücretsiz indirilebilir içeriğin bir standart haline gelmesini istediği bilinmektedir.

Eylül 2017 itibarıyla, 2,3 milyar dolar değeri ile Polonya’da halka açık en büyük video oyun şirketi ve Mayıs 2020 itibarıyla 8,1 milyar dolar piyasa değeri ile Ubisoft’u geçerek Avrupa’nın en büyük video oyunu şirketi olmuştur. (Kaynak: Wikipedia)


Sizlerin de Tüm CD Projekt RED Oyunları ile alakalı fikirleriniz varsa hemen aşağıda bulunan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Ayrıca FacebookTwitter ve Instagram adreslerimizi takip ederek oyun gündeminden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

Exit mobile version