Toys for Bob ile Microsoft Arasında Anlaşma İmzalandı

Resmi duyuru yakında gelir...

Yakın bir zaman önce yaşanan gelişmeye bakılırsa, Toys for Bob ile Microsoft arasında anlaşma imzalandı. Detaylar haberimizde sizi bekliyor.


İlginizi Çekebilir: Toys for Bob Yeniden Bağımsız Geliştirici Oldu


Bildiğiniz gibi Toys for Bob, bu ayın başında yaptığı duyuru ile Activision Blizzard bünyesinden ayrılarak yeniden bağımsız bir stüdyo haline geleceğini müjdelemişti. Aynı duyuruda yeni oyunlarının geliştirilme aşamasında olduğunu da bildiren stüdyo, Microsoft ile iş birliği imzalamanın da yollarını arıyordu. Görünüşe göre, ilk bağımsız oyun için Toys for Bob ile Microsoft arasında anlaşma sağlanmış.

Toys for Bob ile Microsoft Arasında Anlaşma Hakkındaki Son Gelişme

Windows Central sitesinden Jaz Corden tarafından aktarılana göre, stüdyonun yöneticileri Paul Yan ve Avery Lodato tarafından Amerika menşeli şirket ile yapılan görüşmeler olumlu bir şekilde sonuçlandırılmış.

“Etkinlik hakkında bilgisi olan kaynaklar tarafından bize aktarılana göre son gerçekleştirilen buluşma sırasında, bir çalışan tarafından panele katılan kimselere, Microsoft ve Activision’dan ayrılacakları düşünüldüğünde Toys for Bob hakkında soru soruldu. Toys for Bob yönetimi ekibi bir arada tutmak ve aynı zamanda da meşhur olduğu oyun stiline geri dönmede kararlıydı.” yorumunda bulunda bulunan Corden devam etti: “Microsoft geçmişte stüdyoları kapatmaya alternatif bir seçenek olarak Twisted Pixel’i nasıl desteklediğine referans gösterdi. Xbox oyun içeriği bölümünün liderliğinde olan Matt Booty, söylenene göre bağımsız bir stüdyo olarak ilk oyunları için Xbox ile Toys for Bob arasında bir anlaşmaya varıldığını söyledi. Ancak ana hatları ile bir şey söylemiş olsa da tam olarak ne olacağını açıklamada kısa kesti ve açıklıyorum: ‘geçmişte Toys for Bob tarafından yapılmış olan oyunlara benzer olacak’.”

Crash Bandicoot Mobil Oyunu Kapatılıyor

Merkezi Novato (California) şehrinde olup da 1989 yılında kurulan Toys for Bob, 2000 yılına kadar Crystal Dynamics çatısı altındaydı. 2005 yılına kadar bağımsız olarak yoluna devam etmiş olan stüdyo, sonrasında Activision tarafından satın alınmıştı.

Crash Bandicoot, Skylanders, Spyro ve Star Control markaları ile tanınan geliştirici, yakın zamandaki Activision Blizzard şirketinde yaşanan işten çıkartmalardan da etkilenmişti. Hatta kapatılması dahi gündeme gelmişti.

Exit mobile version