Tomb Raider Devam Filmi İptal Edildi

Yeni filmde seri yine sil baştan alınacakmış...

Son gelen habere göre, Tomb Raider devam filmi iptal edildi ve bir sonraki filmde seri yine bütünüyle sil baştan alınacak. Bu da Alicia Vikander’a Lara Croft olarak veda ettiğimiz anlamına geliyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Tomb Raider Unreal Engine 5 ile Geliştirilme Aşamasında


Oyun serisinin sil baştan alınması sonrasında, yeni Tomb Raider filmi 2018 yılı içerisinde vizyona girmişti. Lara Croft karakterinin bu defa Alicia Vikander tarafından canlandırıldığı filmde, Tomb Raider (2013) ve Rise of the Tomb Raider oyunlarının bir araya getirildiği bir senaryo ile karşımıza çıkılmıştı. Birdenbire ortadan kaybolan babasının halen hayatta olup olmadığının cevabı arayan Lara, babasının en son görüldüğü Japonya açıklarındaki gizemli bir adaya geliyor ve bütün macera da bu şekilde başlıyordu.

Beklenen başarıyı sağlanamamış olsa da, finali itibarıyla bir devam filminin geleceğini öğrenmiştik. 2020 yılı içerisinde çekimlerine başlanacak olan filmin vizyon tarihi henüz belirsizliğini koruyor. İlk başta 19 Mart 2021 tarihine vizyona gireceği söylenmiş olsa da, sonradan COVID-19 nedeniyle ertelenmişti. Ancak yeni duyuru ile Tomb Raider 2 artık gelmeyecek.

The Wrap sitesine yansıyan habere göre MGM, film serisinin isim haklarını kaybetti. Şirketin esasen bu yılın Mayıs ayına kadar Tomb Raider 2 ile yola devam etmesi gerekiyormuş, ama şu anda her şey sona ermiş durumda.

Alicia-Vikander-en-Tomb-Raider-1024x577

Tomb Raider Devam Filmi Tarihe Karıştı

Haberin devamındaki bilgilere göre, Hollywood stüdyoları da serinin haklarını alabilmek için fiyat teklifi yarışına girmişler. Sonraki Tomb Raider filmi yine bütünüyle sil baştan yapım olarak karşımıza çıkacak olup, henüz oyuncu ve yönetmen seçimi söz konusu değilmiş. İçeriden bilgi aktaran kişiler tarafından söylenene göre, Alicia Vikander’ın yeni filmde kadrodan çıkartılacakmış. Şu an için de Lara Croft rolünü canlandıracak oyuncunun kim olacağı belli değil.

Bu ayın başlarında yapılan bir röportaj sırasında rolü hakkında konuşan Vikander, “Dürüst olmak gerekirse, bir başkasının elindeymiş gibi.” yorumunda bulunarak siyasilerin devam filminin geliştirilme sürecinin önünde durduklarını dile getirmişti.

2020 yılı içerisinde, Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan senarist Misha Green, çekimlere daha epey bir zaman olduğunu ama bizlere sunulacak olan senaryonun ilk taslağının hazır olduğunu müjdelemişti. Ancak artık bunlar tarihe karışmış durumda. Bakalım sıradaki Tomb Raider filmi ne şekilde karşımıza çıkacak? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version