Tomb Raider Amazon Tarafından Satın Mı Alındı?

Haftanın sürpriz gelişmesi...

Henüz teyit edilmemiş bir iddiaya göre, Tomb Raider Amazon tarafından Embracer Group şirketinden satın alındı. Yeni oyunun Amazon Games tarafından yayınlanacağı duyurusu ve dizi uyarlaması iddiasından sonra, böyle bir iddianın ortaya atılması ilginç oldu. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Tomb Raider Oyunu Yayıncısı Amazon Games Olacak


Tomb Raider Amazon Şirketine Mi Geçti?

Bildiğiniz gibi Embracer Group, Temmuz ayında tamamlanan anlaşma ile Deus Ex, Legacy of Kain, Thief ve Tomb Raider stüdyolarını toplamda üç yüz milyon dolar karşılığında satın almıştı. Yani artık Tomb Raider dahil bahsi geçen diğer markaların yayıncısı artık Embracer Group olmuştu. Ortaya atılan yeni iddiaya göre, Tomb Raider bir kez daha el değiştirdi ve artık Amazon şirketinin oldu.

Fellowship of Fans sitesinde yer alan bilgiye göre, markanın haklarını elinde tutan İsveç şirketin altı yüz milyon dolar değerindeki yeni anlaşma ile perakendeci devine sattı. Zaten kısa bir süre önce de Amazon tarafından kendi içinde bağlantılı bir evren oluşturulmak için düğmeye basıldığını ve bir dizi, film ve oyun için de çalışmaların sürdürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Eğer bu iddia teyit edilir ise, markanın değerinin daha bir sene dolmadan iki katına çıkmış olacak. Aynı zamanda Embracer Group için de yüklü miktarda kâr anlamına geliyor. Diğer yandan, Amazon da Yüzüklerin Efendisi dizisi sonrasındaki en büyük harcamasını yapmış oldu.

z239wz5NcXkfjpjA7yZxyR-1200-80

Tomb Raider Dizisi Yapım Aşamasında

The Hollywood Reporter sitesine yansıyan habere göre Amerika menşeli şirket, senaristliği ve yapımcılığı Fleabag yazarı Phoebe Waller-Bridge tarafından üstlenilen Tomb Riader dizisi için çekimlere başlamış. Dahası ise, seri için Marvel Sinematik Evreni gibi kendi içinde birbirine bağlı bir evren yaratılmak isteniyor. Bu bağlamda, iki yeni Tomb Raider filmi de çekilmek istenir iken yeni çıkacak oyun da bu evrene dahil edilecekmiş.

Waller-Bridge’in yanı sıra, Minik Örümcek Şarlol ile tanınan Ryan Andolina, Maymunlar Cehennemi: Başlangıç ve Oblivion ile tanınan Amanda Greenblatt ve dj2 Entertainment şirketinden Dmitri M. Johnson gibi isimler de yapımcı kadrosunda bulunuyorlar.

Amazon henüz konu hakkında resmi bir açıklama yapmadığı için, dizi dahil diğer projeler hakkında hiçbir şey bilinmiyor. Yaşanacak yeni gelişmeleri yakından takipte olacağız.

 

 

Exit mobile version