Tiny Tina’s Wonderlands İnceleme

Partiye katılın, macera botlarınızı giyin ve Chaotic Great olun!

Tiny Tina’s Wonderlands, Gearbox Software’in şimdiye kadar çıkardığı en iyi Borderlands oyunu demekten kaçınmayacağım. Borderlands formülünü başarıyla bu yapımda yeni bir seviyeye taşıyan stüdyo, serinin diğer oyunlarından da bildiğimiz loot and shooter heyecanına tuhaf bir unsur katıyor ve evrenin hakimi olduğunuzu iliklerinize kadar hissettiriyor. Tüm detaylarıyla Tiny Tina’s Wonderlands inceleme yazımız yayında!

Tiny Tina’s Wonderlands İnceleme

Saçmalıklarla donanmış ve sizi her zaman güldürmeye çalışan Wonderlands, karakterlerini ve dünyasını özenle ele alıyor ve bitmesini istemediğiniz türden bir yolculuğa çıkmanızı sağlıyor. Oyunun başında, Borderlands’in çılgın karakterleri arasında yer alan Tiny Tina’nın birkaç arkadaşını, Bunkers and Badasses adlı bir masa oyunu oynamaya davet ettiğini görüyoruz. Tina, oyunun Dungeon Master’ı ve siz de bu renkli partinin en yeni üyesisiniz.


İlginizi Çekebilir: LEGO Star Wars: The Skywalker Saga İnceleme


Derin sınıf yeterliliklerine kadar karakterinizi dilediğiniz gibi özelleştirerek bağlanabileceğiniz bir karakter dizayn etmekte özgürsünüz. Tina ve arkadaşları arasındaki eğlenceli diyaloglar, oyun boyunca sizleri eğlendiriyor olacak. Tina, Captain Valentine’ın dikkatsiz maceracı nitelikleri, robot Frette’nin katı kurallara dayalı rehberliği ve dünyanın sahtekâr ve aşağılık erdemleriyle iyi oynayan Ashly Burch dahilinde bir kez daha parlak bir şekilde hayata geçirilmiş bir kurgu oluşturuyor.

Tiny Tina's Wonderlands İnceleme 2

Bu güçlü kişilikler, duruma nasıl tepki vereceklerini asla bilemeyeceğiniz için genellikle eğlenceli dakikalar yaşamanızı sağlıyor. En ciddi olay örgülerinde bile karakterlerimizin söz konusu durumu küçümsediğini görebilirsiniz. Hikaye, Tina ve maceranın bir sonraki bölümünü tartışmak için masa oyununun başında oturan arkadaşlarıyla olan ruh haline göre şekilleniyor.

Bu hikaye akışı inanılmaz derecede oyunu dinamikleştiriyor. Olay örgülerine göre gelişen hikaye yapısı özellikle bir sonraki bölüme oyuncuyu hazırlamak konusunda iyi bir işçilik ortaya çıkarıyor. Tina, görevler üzerinde en fazla etkiye sahip olan kişi ve tanrısal güçlerini istediği zaman değiştirmek için kullanabiliyor. Sonuçta bu bizim değil, onun hikayesi. Mesela hayal gücünü yönlendirerek, sıradan bir ormanı büyülü bir mantar krallığına dönüştürebiliyor. İlginç değil mi? Oyunu oynarken belli bir noktadan sonra alışırsınız…

Olay örgüleri genellikle saçma, güzel kaleme alınmış ve sonuna kadar gitmek konusunda oyuncuyu teşvik ediyor.

Görevler dizaynları mizahi kurgularıyla sizi içine çekiyor. Borderlands’in silahlara olan aşırı düşkünlüğünü bilmeyeniniz yoktur. Tonlarca bulabileceğiniz silaha ek olarak Wonderlands bu sefer size büyü yetenekleri de sunuyor. Vuruş hissiyatı… Borderlands gibi hissettiriyor ancak iş fantezi unsurlarına gelince birçok yenilik bu noktada bizlere sunulmuş. Örneğin, oyunda düşmanları yapışkan bir malzemeyle zincirleyen bir asit tabancası mevcut.

Kulağa biraz karmaşık gelebilir ancak buna benzer daha birçok özel silaha ilerleyen bölümlerde erişebiliyorsunuz.


İlginizi Çekebilir: Horizon Forbidden West İnceleme


Oyuna çok güçlü bir şekilde başlıyorsunuz ve sınıf harmanlaması etkinleştirildiğinde sizden güçlüsü yok diyebiliriz. Düşmanların düşürdüğü ganimetler savaşlara olan yaklaşımlarınızı tamamen değiştirebilir. Silahların çoğu inanılmaz derecede benzersiz. Nadir silahların açığa çıkardığı yıkım nedeniyle, gizli zulalar için bölgeleri araştırmak ve yan görevleri tamamlamak eminim önceliğiniz haline gelecektir.

Platform mekanikleri ve akıllıca gizlenmiş alanlar sayesinde dünyayı keşfetmek çok eğlenceli. Hikaye açısından zengin yan görevler ile bu harika evrende yapabilecek tonlarca şey bulacaksınız. Wonderlands’in co-op modu iyi bir dengeye sahip ve herkesin savaş alanında eşit haklara sahip olduğu bir deneyim sunuyor. Tıpkı Borderlands 3’te olduğu gibi, 5. seviye bir oyuncu 5. seviye bir düşmanla karşılaşırken, aynı düşman 20. seviye bir oyuncu için seviye 20’ye yükseliyor.

Arkadaşlarınızla oynamak için XP kasarak kendinize eziyet etmenize gerek yok. Oyuncular ayrıca ganimetlerin nasıl bölüneceğini belirleyebiliyor. Wonderlands hem çapraz oynama hem de bölünmüş ekran desteği sunuyor. Dilerseniz arkadaşlarınızla evde veya online oynayabilirsiniz. Seçim sizin! Wonderlands, baştan sona sizi eğlendirecek içeriklerle donatılmış. Ayrıcı ödüllendirmek konusunda da oldukça cömert.


İlginizi Çekebilir: Gran Turismo 7 İnceleme


Diğer Borderlands oyunlarına nazaran oyuncuyu rahat ettirmek konusunda elinden geleni yapan bir yapım ile karşı karşıya olduğunuzu rahatlıkla dile getirebilirim. Borderlands’in en sevilen karakterlerinden biri başrolde olsa bile, bu deneyim yeni bir serinin başlangıcı gibi geliyor. Artık Borderlands 3’ten sonra serinin yeni bir formata geçmesi taraftarıyım ve Wonderlands bu yeni formatın ilk adımı olarak ele alınabilir. Neden olmasın? Kim bir gökkuşağı havuzunda yüzmek istemez ki? Ben İSTERİM!

Hemen aşağıdan oyunda seçebileceğiniz karakter sınıflarına ve detaylarına ulaşabilirsiniz. Sınıf seçiminde dikkatli olmakta yarar var. Size en uygun sınıfı seçerek oyuna başladığınızdan emin olun. Bu, yapımdan alacağınız zevki belirleyen en önemli noktalardan biri. Wonderlands seçebileceğiniz 6 farklı karakter sınıfına sahip ve her birinin kendine özgü yetenekleri var. Her sınıfın kendi Beceri Ağacı, 2 Aksiyon Becerisi ve Sınıf Becerisi vardır.

Oyunun başında birincil sınıfınızı seçeceksiniz. Ana hikayede ilerlediğinizde, ikincil bir sınıf seçme imkanı da sunulacak sizlere. Artık sınıfınızı kalan sınıflardan herhangi biriyle karıştırabilir ve eşleştirebilirsiniz. Hikaye modu süresince bu iki sınıfın yeteneklerine erişebileceksiniz. Tiny Tina’s Wonderlands, Borderlands oyunlarındaki gibi seçebileceğiniz oynanabilir karakterlere sahip değil.

Bunun yerine, Hero Fatemaker’da kendi çok sınıflı kahramanınızı özelleştirebilirsiniz. İncelememizin başında da dile getirdiğim gibi karakterinizin ırkını, fiziksel görünümünü, sesini, kişiliğini kendi tarzınıza göre kişiselleştirebilirsiniz. Karakter oluşturucu sadece görünüşünüzü tanımlar, karakterinizin yeteneklerini etkilemez. Her karakter silah ve büyü güçleri kullanabilir.

Karakterinizin yetenek ağaçları için yeni becerilerin kilidini açmanın ötesinde karakterinize seviye atlatabilirsiniz. Ayrıca Hero Points de elde edeceksiniz. Hero Points, yakın dövüş, büyü veya beceri bekleme süresi özelliği gibi şeylerle ilgili çok klasik niteliklere harcanabilir. Özetle belirli bir sınıfta uzmanlaşmanızı sağlayan bir yetenek ağacı gibi düşünebilirsiniz. Buna ek olarak karakterinizi çeşitli öğeleri donatabilir ve kendi yapınızı oluşturabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Ghostwire: Tokyo İnceleme


Tiny Tina’s Wonderlands 5 Nisan 2022’de çıkışını gerçekleştirdi. Oyuna PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox X, S Serisi ve Microsoft Windows üzerinden ulaşabilirsiniz. Peki siz Tiny Tina’s Wonderlands inceleme yazımız hakkında ne düşünüyorsunuz? Oyunu satın almayı planlıyor musunuz? Düşüncelerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesi üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

İnceleme

Tiny Tina's Wonderlands

95% Puan

Borderlands 3'ten sonra serinin yeni bir formata geçmesi taraftarıyım ve Wonderlands bu yeni formatın ilk adımı olarak ele alınabilir.

ARTILAR

  • Atmosfer ve Hikaye Şahane
  • Oynanış Diğer Borderlands Oyunlarına Nazaran Zenginleştirilmiş.
  • Bölüm ve Görev Tasarımları İştah Açıcı
  • Mizah Yapısı Hemen Hemen Herkese Hitap Edecek Nitelikte.
  • Silah Çeşitliliğine ve Yeteneklere Önem Verilmiş.

EKSİLER

  • Müzikler Oyuncuyu Havaya Sokmakta Yetersiz Kalıyor.

Editörün Puanı

  • Editörün Puanı 95%

Tiny Tina's Wonderlands Fiyatı

En uygun fiyat için pek çok siteden bilgi alıyoruz..

En Uygun Fiyat

₺429
Exit mobile version