The Witcher Serisinin Yazarı Oyunları ve Diziyi Karşılaştırdı

Carbonara Soslu Spagetti ile bisikleti karşılaştıramazsınız.

the witcher serisinin yazarı andrew sapkowski

CD Projekt RED tarafından oyun serisine dönüştürülen The Witcher serisinin yazarı Polonyalı Andrzej Sapkowski, önemli bir röportaj verdi. Ünlü yazar, The Witcher için hazırlanan Netflix dizisi ve video oyunları üzerine görüşlerini aktardı.

i09 isimli internet sitesine konuşan Sapkowski, herkesin merak ettiği bazı soruları cevapladı. TV dizisi ve oyunlar arasındaki farkları cevaplaması istenen Sapkowski, “Bugüne kadar briç ve pokerden başka oyun oynamadım; o yüzden buna cevap verecek en iyi kişi ben değilim” dedi. Dahası yazar, oyunlar ve televizyon dizilerinin karşılaştırılamaz olduğunu belirtti.

Sapkowski, “Herhangi bir şeyi oyunlarla karşılaştıramam; çünkü daha önce hiç oyun oynamadım. Çocukluğumdan beri briç ve poker haricinde oynadığım oyun olmadı. Video oyunları bana göre değil; eğlenmek için kitap okuyorum.” dedi.

The Witcher serisinin yazarı dizinin yapımına dahil oldu mu?

Soruya cevap vermeyi de ihmal etmeyen yazar, “Yine de herhangi bir TV dizisi ile oyun karşılaştırılamaz. Amaçları ve yapım şekilleri açısından oldukça farklı yaklaşımlar sergiliyorlar. Carbonara Soslu Spagetti ile bisikleti karşılaştıramazsınız. Her ikisinin de avantajları ve dezavantajları var.”

Sapkowki ayrıca merak edilen bir başka konuya daha değindi. Netflix dizisinin yapımında aktif rol almadığını aktaran yazar bunun sebebini şöyle açıkladı: “Çok uzun ve çok sıkı çalışmayı sevmem.”


İlginizi çekebilir: The Witcher dizisini kaç kişi izledi?


Serinin yazarı The Witcher 2. sezon hakkında ise şunları söyledi: “Lütfen çok sevdiğim bir yazar olan Joe Abercrombie’den alıntı yapmama izin verin. Hayat temelde bok gibidir. Beklentilerinizi düşük tutmanız belki şaşırmanıza sebep olabilir.”

The Witcher 2. sezon ne zaman gelecek?

Dünyanın en çok kullanılan dijital yayın platformlarından Netflix, Aralık ayında The Witcher evrenine odaklanan dizisini yayınlamaya başlamıştı.

Sapkowki’nin kitaplarından daha çok CD Projekt RED tarafından geliştirilen oyun serisine bağlı kalan yapım, milyonlarca kişiye ulaşmıştı.

Yaklaşık 50 milyon kişi tarafından izlenen The Witcher, Netflix tarihinin en iyi çıkışlarından birinin altına imza atmıştı. Hala izlenmeye devam edilen ve Netflix’in en popüler içeriklerinden biri olan yapım, ikinci sezonuna hazırlanıyordu.

The Witcher 2. sezon konusunda net bir açıklama yapılmazken, yeni bölümlerin 2021 yılında çıkacağı tahmin ediliyordu.

Exit mobile version