The Witcher Dizisi Kaç Kişi Tarafından İzlendi?

Kimler yan görevleri de bitirmiş kimler sadece ana hikayeyi oynamış belli oldu.

witcher dizisi geralt

2019’un son günlerinde Netflix üzerinde yayınlanmaya başlanan The Witcher dizisi, çıktığı ilk günden bu yana gündemi işgal etmeye devam ediyordu. Bugün yapılan açıklama ile dizinin izleme sayısı resmi olarak açıklandı.

Polonya halk hikayelerinden etkilenerek The Witcher kitaplarını yazan Andrzej Sapkowski, herkesin okumak isteyeceği bir fantastik evren yaratmıştı. Sapkowski’nin eserleri sonrasında Polonyalı oyun geliştiricisi ve yayıncısı CD Projekt RED tarafından oyunlaştırılmıştı.

The Witcher oyun serisinin ilk iki oyunu kendine has bir hayran kitlesi toplarken, The Witcher 3: Wild Hunt seriyi bambaşka noktaya getirmişti. Onlarca ödül alan oyun, milyonlarca kişi tarafından satın alınmıştı.

The Witcher 3’ün yakaladığı başarının ardından harekete geçen Netflix, kitap ve oyun serisini televizyon ekranlarına aktarmak istediğini söylemişti. Uzun süren çalışmaların ardından The Witcher dizisi, 2019’un son günlerinde yayınlanmaya başlamış ve müthiş bir etki yaratmıştı.


Dikkatinizi çekebilir: The Witcher 3 Oynamadan Önce Tanımanız Gereken Karakterler


The Witcher dizisi izlenme sayıları

Netflix yetkilileri, çıktığı günlerde internet üzerinde neredeyse herkesin konuştuğu The Witcher dizisi hakkında açıklama yaptılar. Dizinin bugüne kadar en iyi çıkış yapan Netflix dizi ve filmlerinden biri olduğu yapılan açıklamada yerini aldı.

Resmi açıklamada diziyi toplamda 76 milyon farklı abonenin izlediği bilgisine yer verildi.

Buna rağmen Netflix, geçtiğimiz yıllarda izleme sayacını değiştirmişti. Daha önce bir dizi ya da filmin yüzde 70’lik kısmını bitirenleri izleyici olarak sayan platform, herhangi bir içeriğin iki dakikasını izleyenleri sayılara dahil etmişti.

Alınan sayaç değişikliği sonrasında izleme sayılarında yüzde 35’lik artışlar görülmüştü. Buradan izleme sayılarına tekrar bakıldığında, The Witcher’ın hala çok başarılı olduğu ortaya çıktı.

Eski sistemle yaklaşık 49.4 milyon Netflix abonesinin The Witcher ilk sezonunun yüzde 70’lik kısmını bitirdiği söylenebilir.

The Witcher 2. sezon ne zaman geliyor?

İlk sezonun yakaladığı müthiş başarıdan çok daha önce Netflix, dizinin ikinci sezonunun olacağını abonelerine söylemişti. Fakat bunun için ilk aşamada tarih vermeyi uygun görmemişti.

İlk sezonunun yayınlanması sonrasında yapılan resmi açıklama ile The Witcher 2. sezonun, 2021 tarihinde abonelere sunulacağı bilgisi, merak edenlerle paylaşılmıştı.

Exit mobile version