The Witcher 3’ün Yeni Nesil Versiyonu Gösterildi

Başlamak veya bir kez daha bitirmek için önemli bir gerekçe...

The Witcher 3'ün Yeni Nesil Versiyonu Gösterildi

CD Projekt RED tarafından The Witcher 3’ün yeni nesil versiyonu için özel bir gösterim gerçekleştirildi. Twitch üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında, merak ettiğimiz pek çok bilgi de ortaya çıktı. Biz de bu bilgileri, bu haberimiz ile sizlere ulaştıralım istedik.


İlginizi Çekebilir: Lost Ark ve The Witcher İşbirliği Geliyor


The Witcher 3 oyununun Complete Edition adı altında yayınlanacak yeni nesil versiyonunun tarihi, geçtiğimiz hafta içerisinde CD Projekt RED tarafından duyurulmuştu. 14 Aralık 2022 Çarşamba günü PC (Epic Games Store ve Steam), PlayStation 5 ve Xbox Series için dijital olarak yayınlanacak olup, kutulu sürümü ise sonradan duyurulacak olan bir tarihte raflardaki yerini alacak.

The Witcher 3’ün Yeni Nesil Versiyonu Ne Tür Yenilikler İçerecek?

Oyuna halihazırda sahip olanlara, platform tercihine göre ücretsiz bir güncellemeyle de sunulacak olan The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition, yayınlanan on altı indirilebilir içeriğin tamamını, Blood and Wine ve Hearts of Stone genişlemelerini ve Netflix dizi uyarlamasından esinlenilen yeni içerikleri oyunculara sunacak.

Bugün Polonya menşeli stüdyo tarafından TSİ 20:00 sıralarında başlayan yeni canlı yayın ile paylaşılan detaylara göre, PC, PlayStation 5 ve Xbox Series versiyonlarında, fotoğraf modu, iyileştirilmiş oynanış, buluta kayıt, Series S versiyonu hariç ışın izleme, ortam örtme ve diğer grafik özellikleri bulunacak. PC versiyonunda ayrıca fondaki karakterlerin ve çevresel elementlerin daha detaylı hale getirileceği ve ışın izlemeli küresel ışıklandırma gibi seçeneklerin bulunacağı Ultra+ ayarlar, DLSS 2.0 ve FSR 2.0 desteği, çapraz aşama kaydetme özelliği olacak iken, konsol versiyonlarında ise daha iyi görselliğin olacağı Kalite ve daha akıcı oynanışın sunulacağı Performans olmak üzere farklı grafik modu seçenekleri sunulacak. Her ne kadar çözünürlük onaylanmamış olsa da, Series S versiyonunda da 60 FPS modunun olacağı da belirtildi.

Yeni nesil versiyonu PlayStation 5 üzerinde oynayacak olan oyuncular için DualSense kolunun dokunsal geri bildirim ve uyumsal tetikleyici özelliklerinden de faydalanılacağı belirtildi. Bununla birlikte, işaretleri kullanmak için her defasında dairesel menüye erişim sağlamak yerine L2 tuşuna basılı tutarak üçgen, kare, daire ve çarpı tuşlarına basmak yeterli olacak.

Bir diğer dikkate değer yenilik ise kamera sistemiyle ilgili olacak. PC versiyonu için geçerli olacak bu yeni sistemde, kamera artık Geralt ağabeyimize daha yakın duracak. Ayrıca keşif, çatışma ve Roach ile gezinti durumuna göre farklı kamera açıları ayarlayabilmek de mümkün olacak.

Bunların dışında, Netflix üzerinden yayınlanan dizi uyarlamasının ilk iki sezonda Henry Cavill tarafından canlandırılan Geralt’ın kullandığı kılıçtan esinlenilen dahil, yeni bir zırh, diğer karakterler için alternatif görünümler gibi yeni içerikler de oyunculara sunulacak.

Son olarak, Geralt için yeni koşma ve yürüme seçenekleri, altyazıların boyutunu ayarlama, iyileştirilmiş sinematik sahneler, sinematik sahneleri duraklatma seçeneği gibi oyunun genel kalitesini arttıracak güncellemeler de bulunacakmış. Ne var ki güncelleme notlarının tamamı, çıkış gününe yakın bir zamanda paylaşılacakmış.

Exit mobile version