The Sims 5 Hakkında Yeni Bilgiler Paylaşıldı

Ufak tefek yeni bilgiler...

The Sims 5 Hakkında Yeni Bilgiler Paylaşıldı

Dün itibarıyla yayınlanan Behind the Sims ile The Sims 5 hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Her ne kadar bir derin dalış şeklinde olmasa da, güncel bilgiler edinmiş olduk.


İlginizi Çekebilir: The Sims 5 için Oynanış Testi Görüntüleri Sızdırıldı


Yeni The Sims oyunu, Ekim ayındaki Behind The Sims sırasında karşımıza çıkmıştı. Kasım ayı içerisinde de test aşamasından alınmış olan görüntülerin sızdırıldığı Project Rene kod adıyla geliştirilmekte olan The Sims 5, bu haftanın Behind the Sims ile geri döndü.

Hem The Sims Youtube kanalı üzerinden yayınlanan yaklaşık on altı dakikalık videoda, hem de resmi sayfa üzerinden yayınlanan gönderi ile oyun hakkında bazı yeni konulara değinilmiş.

Resmi sayfada, sanat ve görsel yönetim, animasyon, teknik yönetim, saç stili özelleştirmesi ve sosyalleşme gibi farklı konulara değinilmiş. Bu yazılara oyunun geliştirilme aşamasından alınmış olan görüntüler de eşlik ediyor. Haliyle anlatılmak istenen de gayet iyi bir şekilde anlaşılabiliyor aslında.

Öncelikle oyunda yeni ışıklandırma teknolojileri üzerinde çalıştıklarını söylüyor, Sanat ve Görsel Yönetmeni Stu. Bu, kendileri için hayli özelleştirilebilir alanlar yaratmaya imkan tanıyormuş. Karakterimizin sadece evde yaşamayıp, dışarıda dolaşmaya çıkacağını ve bu sayede diğer karakterlerinde gün içinde neler yaptıklarını gözlemlememiz mümkün olacakmış.

The Sims 5 oyunundaki animasyon vizyonu ise ‘read the room’ yani ‘etrafına bak’ ifadesine dayanıyormuş. Bu ifadeden yola çıkan geliştirici ekip, karakterimizin nasıl hissettiğini ve ne düşündüğünü bilmemizi istiyormuş. Bu bağlamda da çeşitli tavırlar, duygular ve duruş şekilleri olacakmış.

Oyunun teknik kısmı için karakterlerin kendi başlarına gezecekleri ve nesneler ile etkileşime girecekleri haricinde pek bir şey söylenmemiş iken, saç stili özelleştirmesi tarafında ise çok farklı seçeneklerin ve kilidi açılabilir geçişli renklendirmeler olacakmış.

Serinin sosyal yanını kuvvetlendirmeyi hedefleyen geliştiriciler, halihazırda berrak, eğlenceli ve basit görseller ile bazı şeyler deniyorlarmış. Bu sayede, neyin fazla, neyin az ve neyin işe yarar olduğunu anlamaya çalışıyorlarmış. Ayrıca bu defa karakterimizin ne hakkında konuştuğunu bile anlayabileceğimizi söylüyorlar.

Exit mobile version