Nintendo ve Sony El Ele Verdi: The Legend of Zelda Filmi Geliyor!

En sonunda!

Nintendo ve Sony El Ele Verdi The Legend of Zelda Filmi Geliyor!

Yıllar içerisinde karşımıza çıkan söylentilerin ardından, müjdeli duyuru en nihayetinde Nintendo tarafından yapıldı. The Legend of Zelda filmi geliyor. İşin ilginç yanı ise film, Nintendo ve Sony Pictures Entertainment tarafından ortaklaşa finanse edilecek.


İlginizi Çekebilir: Bloodborne Filmi Hazırlanıyormuş


Oyun dünyasındaki sevilen markalara dayandırılan dizi ve film uyarlamaları elbette heyecan yaratıyor. Her ne kadar pek fazla kayda değer sonuçlar olmasa da, yine de sevdiğimiz oyunları farklı bir açıdan görmek hoşumuza gidiyor. The Legend of Zelda filmi de bunların bir yenisi olacak.

The Legend of Zelda Filmi İçin Düğmeye Basıldı!

Nintendo tarafından yatırımcılara yönelik hazırlanan raporda, film hakkında birkaç detaya yer verildi. Nintendo ile Sony Pictures Entertainment tarafından ortaklaşa finansa edilecek projenin başında markanın yaratıcısı Shigeru Miyamoto ve eski Marvel Studios kurucusu ve Üst Yöneticisi Avi Arad bulunacak. Arad halihazırda Arad Production şirketinin yöneticisi konumunda bulunuyor ve aynı zamanda Spider-Man: Across the Spider-Verse, Into the Spider-Verse, No Way Home, Far From Home ve Homecoming, Kraven the Hunter ve Borderlands filmlerine de imza atmıştı.

The Legend of Zelda filminin yönetmenliği The Maze Runner üçlemesi ve önümüzdeki zaman zarfında vizyona girecek Planet of the Apes ve Kingdom of the Planet of the Apes filmleri ile tanıdığımız Wes Ball üstlenmiş iken, senaryosu ise Deadline Hollywood tarafından rapor edilene göre Jurrasic World filminin de senaryosunu yazan Derek Connolly tarafından kaleme alınacak.

Her ne kadar basın bildirisi yapım aşamasının yeni başladığına işaret ediyor olsa da, Miyamoto tarafından yapılan X (eski adıyla Twitter) paylaşımına bakılırsa proje için çalışmalar yıllar önce başlamış.

İlk olarak 2015 yılında The Wall Street Journal, anonim bir kaynak tarafından aktardığı bilgiler ile Netflix için bir canlı aksiyon filmi üzerinde çalışıldığını rapor etmişti. Ne var ki dönemin Nintendo başkanı Satoru Iwata, bu raporu Time Magazine tarafından yapılan röportaj sırasında yalanlamıştı.

2018 yılında Castlevania yönetmeni Adi Shankar’ın projeye dahil olduğuna dair söylentinin ardından, 2021 yılında ise hem komedyen hem de ses sanatçısı olan Adam Conover tarafından birtakım söylemler duymuştuk. Öyle ki Nintendo firması hem canlı aksiyon The Legend of Zelda filmi hem de tek resim alıcısı (stop-motion) tarzında bir Star Fox dizisi için kolları sıvamış, ama sızıntılar nedeni ile her iki proje de çöpe atılmıştı.

Bu yıl içerisinde ise yeniden kolların sıvandığına ve Universal veya Illumination ile ortaklığa gidildiğine dair söylentiler çıkmıştı. Bu söylentilerin çıkış kaynağı ise, başarılı Super Mario Bros. filminin ardından, Tears of the Kingdom geliştiricilerinin bir Zelda filmi yapma isteklerini dile getirmeleri olmuştu.

Exit mobile version