The Last of Us Remake PS5 için Bu Yıl Çıkabilir!

Yeniden yapım The Last of Us ister miydiniz?

Uzun zamandır yeni bir gelişmenin yaşanmadığı The Last of Us Remake PS5 için yeniden gün yüzüne çıktı. Söylenene göre, yeniden yapımın bu yıl çıkması bekleniyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: The Last of Us Part 2 İnceleme


Geçtiğimiz yıl içerisinde Bloomberg bünyesine geçiş yapmış olan Jason Schreier ortayan atılan bir rapor ile PlayStation 5 için geliştirilmekte olan The Last of Us Remake gündeme gelmiş ve bizleri bir hayli heyecanlandırmıştı.

Genel bir hatırlatma yapmak gerekirse, Schreier’ın raporunda belirttiğine göre 2007 yılında Sony bünyesinde Sony Worldwide Studios için destek amacıyla Visual Arts Service Group’u kuran Michael Mumbauer, 2018 yılı içerisinde PlayStation Studios çatısı altında PS5 için geliştirilmekte olan The Last of Us Remake için küçük bir ekip oluşturmuş. Ne var ki bu proje, daha sonradan alınan bir karar ile Naughty Dog stüdyosuna devredilmiş.

Her ne kadar şu anlık resmi bir açıklama olmasa da, geliştirilmesine devam edilen yeniden yapım için daha sonradan GameReactor sitesine yeni bilgiler yansımıştı. Öyle ki The Last of Us Part II motorunun kullanılmakta olduğunu ve DualSense kolunun dokunsal geri bildirim ve uyumsal tetikleyiciler ile PlayStation 5 konsolunun gücünden de sonuna kadar istifade edileceğini ortaya koyuyordu. Dahası ise devam oyun oyunundaki animasyonların ve oynanış mekaniklerinin de The Last of Us Remake oyununa aktarılacağı söylenmişti.

The Last of Us Remake The Last of Us Part II

The Last of Us Remake PS5 için Bu Yıl Gelir Mi?

Uzun zamandır yeni bir gelişmenin yaşanmadığı yeniden yapım için Tom Henderson tarafından yeni bir iddia daha ortaya atıldı. VGC tarafındaki kaynak tarafından da desteklenen bu iddiaya göre, geliştirilme aşamasının son safhasına gelinmiş olan The Last of Us Remake bu yılın ikinci yarısında bizlerle olacak.

Bahsi geçen iddianın kaynağı ise elbette CES 2022 sırasında Neil Druckmann tarafından yapılan yorum. Druckmann, halihazırda birden fazla projelerinin geliştirilme aşamasında olduğunu ve daha fazla bilgiyi bizlerle paylaşabilmek için yanıp tutuştuklarını söylemişti. Bu projelerden bir tanesinin The Last of Us Part II ile bağlantılı bir bağımsız çok oyunculu deneyim olduğuna şüphe yok.

Henderson, paylaştığı bir başka Twitter paylaşımında Sony Interactive Entertainment’ın The Last of Us Part II Multiplayer ve The Last of Us Part II Director’s Cut versiyonu için birtakım hazırlıklar içinde olduğunu belirtti.

Her ne kadar söz konusu iddialar, Battlefield ve Call of Duty serileriyle alakalı isabetli sızıntılar gerçekleştiren bir kaynak tarafından ortaya atılmış olsa da bir söylenti olarak kenarda tutmakta fayda var. Yeni gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version