The Last of Us Dizisi Zaman Çizelgesi Değişikliği Nedeni Açıklandı

Dizinin gerçekçi olması isteniyormuş...

The Last of Us Dizisi Zaman Çizelgesi Değişikliği Nedeni Açıklandı

Hatırlayacağınız üzere, The Last of Us dizisinin duyurulmasının ardından, bizleri nasıl bir ilerleyişin beklediği konusunda epey bilgi öğrenmiştik. İlk sezonun, 2013 yılında çıkan oyunda yaşananları anlatacağı söylenmişti. Her ne kadar öze sadık kalınacak olsa da, bazı bölümlerde kaynak materyalden sapmaların yaşanacaktı. Ne var ki Joel ile Ellie ikilisinin başından geçenlerin anlatılacağı The Last of Us dizisi zaman çizelgesi ilginç bir değişiklik kararı alınmıştı. Yaşanan bu değişim kararının altında yatan sebep, sonunda açıklığa kavuştu.


İlginizi Çekebilir: The Last of Us Dizisi Yayın Platformu BluTV Mi Olacak?


Bildiğiniz gibi oyunun zaman çizelgesine göre, Cordyceps salgını 2013 yılında patlak veriyordu. Bize oyunun açılış kısmında yaşananlar gösterildikten sonra, yirmi yıl ileriye gidiyorduk. Yani 2033 yılına. Ne var ki dizi uyarlamasındaki olaylar 2003 yılında başlayacak ve bu bağlamda da 2033 değil de 2023 yılına, yani günümüze geçiş yapılmış olacak.

The Last of Us Dizisi Zaman Çizelgesi Oyun ile Aynı Olmayacak

Bu değişikliğin altında yatan gerekçenin ise hikayenin biraz daha gerçekçilik kazanmasının istenmesiymiş. TechRadar tarafından yapılan röportaj sırasında konuşan dizi sorumlusu Craig Mazin, televizyon dizilerinin günümüz ile aynı zamanda geçmeleri durumunda daha akıllıca bir tercih olduğunu düşünüyormuş.

“Zaman çizgisini değiştirme kararı Neil ile çok erken konuştuğum bir konuydu. Bu ince bir değişiklik ama geleceğe atlamakla ilgili bir nedenimiz var. Bir dizi izliyorsam ve yıl 2023 ise ve dizi 2043’te geçiyorsa, bu biraz daha az gerçekmiş gibi geliyor. Hatta bir diziyi 2023’te izliyorsam ve dizi 2016’da geçiyorsa, bu da biraz daha az gerçekçi oluyor.

Bu yüzden şöyle demenin ilginç olabileceğini düşündüm: ‘Hey, bakın, bu paralel evrende, bu şu anda oluyor. Bu olay bu yıl yaşanıyor.'”

Mazin ayrıca dizinin zaman çizelgesini öne çekme hamlesinin The Last of Us’ın kıyamet sonrası ortamlarının doğayla iç içe estetiği üzerinde de etkisi olduğunu açıkladı. Druckmann, Mazin’in The Last of Us dizisinin günümüzde geçmesi yönündeki tercihinden memnun olduğunu belirtti.

 

Exit mobile version