The Last of Us Dizisinde Yeni Düşman Tipi Olacakmış

Bizleri yeni bir tehdit bekliyor...

New Yorker sitesinde yayınlanan bir röportaja göre, The Last of Us dizisinde yeni düşman türü ile karşılaşacakmışız. Bu, muhtemelen daha önceden ilk oyuna eklenmesi planlanıp da sonradan kaldırılan düşman olabilir. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: The Last of Us Part 3 Geliştirilme Aşamasındaymış


The Last of Us dizisinin ilk bölümü için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 15 Ocak 2023 tarihinde, dünya ile aynı gün ülkemizde TOD üzerinden yayınlanacak. Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir gelişmeyle de Türkçe olarak yayına girecek olan dizi için ‘Bizden Geriye Kalanlar’ adının seçildiğini öğrenmiştik.

Dün New Yorker üzerinden yayınlanan uzun bir röportaj sırasında, Craig Mazin ve Neil Druckmann tarafından diziye ilişkin yeni detaylar da ortaya çıkmıştı. Bu detaylardan bir tanesi de, oyunlarda görmediğimiz ve geliştirici stüdyodaki konsept sanatçılarına danışılarak yaratılmış olan yeni bir enfeksiyonlu türünün dizi uyarlamasında karşımıza çıkacak oluşu.

The-Last-of-Us-fungus-1024x682

The Last of Us Dizisinde Yeni Düşman Türü Göreceğiz

Röportajda bu türün neden yaratıldığının cevabı verilmemekle birlikte senaryo gereği olduğu söylenmiş. Söylenene göre Mazin, Görsel Efekt danışmanı Alex Wang durumun son halini değerlendirmek için masaya oturmuş. Her ne kadar Neil Druckmann fazla sevimli göründüğü konusunda endişe duymuş olsa da, Mazin tarafından dişi ve yıllarda yeraltında kaldığı için saçları kararmış olan bu yaratığın ekranda bir hayli korkunç olacağı konusunda ikna edilebilmiş.

Bu yeni yaratık türünün dışında, Joel dizi uyarlamasında daha az dirençli olacakmış. Craig Mazin, karakterin paralı asker yaşamının bedelinin daha fark edilir olmasını istemiş.

Bu hafta içerisinde yeni sayısı yayınlanan SFX dergisinde bahsedilene göre ise The Last of Us dizisi oyuna göre daha az şiddet içerecekmiş. Bu kararın alınmasındaki gerekçe, izleyicinin hikaye ile daha iyi bir bağlantı kurmasını istemeleriymiş.

Oyunda Joel ile bağlantı kurabilmemizi sağlamak için belirli ölçüde aksiyonu veya şiddeti işin içine dahil etme gereği duyduklarını dile getiren Druckmann, aynı seviyede görsel şiddetin dizi uyarlamasına dahil edilmesinin hikayenin değerini azaltabileceği düşünülmüş. Elbette önemli şiddet sahneleri yine karşımıza çıkacakmış.

Son olarak, 15 Ocak 2023 tarihinde yayınlanacak olan ilk bölümün seksen beş dakika uzunluğunda olacağı da resmi olarak açıklandı.

Exit mobile version