The Last of Us Dizisinin Türkçe Adı Belli Oldu

Biraz garip mi durmuş ne?

The Last of Us Dizisinin Türkçe Adı Belli Oldu

The Last of Us dizisi için geri sayım devam eder iken, elbette heyecanımız da artıyor. Geçtiğimiz haftalarda yapılan duyuru ile 15 Ocak 2023 tarihinde ilk bölümün yayınlanacağını öğrenmiştik. Bugün ülkemizde yayınlanacağı platform belli olmuş iken The Last of Us dizisinin Türkçe adı da netlik kazandı. Bakalım siz ne düşüneceksiniz?


İlginizi Çekebilir: The Last of Us Part 3 Geliştirilme Aşamasındaymış


Naughty Dog tarafından geliştirilmiş ve 2013 yılında PlayStation 3 için satışa sunulmuş olan oyun, hem oyun sektörüne damgasını vurmuş hem de kendisinen sonra çıkan oyunlara da bir şekilde etki etmeyi başarmıştı. Eylül ayı içerisinde Part 1 adıyla PlayStation 5 için de satışa sunulmuş olan The Last of Us için sırada televizyon dizisi var.

The Last of Us Dizisinin Türkçe Adı Ne?

Başrollerinde Pedro Pascal (Joel Miller) ve Bella Ramsey (Ellie Williams) ikilisinin olduğu dizi, yurt dışında HBO Max üzerinden yayınlanacak iken ülkemizde ise TOD üzerinden izleyiciler ile buluşacak. Bunun yanı sıra, Türkçe olarak yayınlanacak olan The Last of Us için ‘Bizden Geriye Kalanlar’ olarak çevrilmesine karar verilmiş.

Bu kararın ardından sosyal medyada pek çok kişi bu ismin neden çevrildiğine dair eleştirilerde bulundu. Pazarlama için bu tarz bir karar alındığı aşikâr olsa da ismin pek çok açıdan markalaşmış olması bu eleştirilerin en büyük nedeni oldu.

2023 yılının en çok beklenen dizilerinden biri olan PlayStation oyunu The Last of Us konusu şöyle;

“Hikâye, modern uygarlığın yok edilmesinden 20 yıl sonra geçiyor. Hayatta kalmayı başaran Joel, 14 yaşındaki bir kız olan Ellie’yi baskıcı bir karantina bölgesinden kaçırıyor. Her ikisi de ABD’yi dolaşmak ve hayatta kalmak için birbirlerine güvenmek zorunda olduklarından birbirleri için yaptıkları şeyler yürek burkan bir yolculuğa dönüşüyor.”

HBO, Sony Pictures Television, PlayStation Productions, The Mighty Mint ve Naughty Dog ortaklığında hazırlanan dizinin senaryosu, Craig Mazin ve Neil Druckmann ikilisine emanet. Bu ikiliye Game of Thrones ve Chernobyl dizilerinde görev almış olan Carolyn Strauss da eşlik edecek iken, yapımcı kadrosunda Naughty Dog stüdyosundan Evan Wells de bulunuyor. Şimdiye kadar onaylanan oyuncu kadrosu ise şöyle:

 

Exit mobile version