The Elder Scrolls 6 Resmen Geliştirilme Aşamasında

Ama ilk detaylar için epey bir süre bekleyeceğiz...

The Elder Scrolls 6 Resmen Geliştirilme Aşamasında

Bethesda Softworks, The Elder Scrolls 6 oyununun resmen geliştirilme aşamasında olduğunu müjdeledi. Ancak bununla birlikte bir de üzücü bir haberimiz var. İşte detaylar!


İlginiz Çekebilir: Starfield Mod Üreticileri İçin Bir Cennet Olacak


Bethesda Softworks, sıradaki The Elder Scrolls oyununu Starfield ile E3 2018 fuarında duyurmuştu. Aradan geçen beş yıllık süre zarfında odak noktası Starfield olduğu için, elle tutulur pek bir şey görememiştik. Elbette duyuru fragmanı dışında, ki bu da pek bir şey sunamıyordu diyebiliriz.

The Elder Scrolls 6 Artık Geliştiriliyor!

Serinin yeni oyununun geliştirilme aşaması, uzayda geçen rol yapma oyunu için geliştirilme aşamasının sonlanması ile başlanacaktı ve beklenen haber de sonunda geldi. İspanyol internet sitesi Vandal, yakın bir zaman önce Bethesda Softworks kıdemli küresel iletişimler ve pazarlama başkan yardımcısı Pete Hines ile bir röportaj gerçekleştirdi. Hines tarafından söylenene göre, The Elder Scrolls 6 için geliştirme öncesi safha geride bırakılmış.

Elbette hemen heyecanlanmamak lazım. Çünkü, halihazırda geliştirmesinin erken bir safhasında olduğu için beklediğimiz haberlerin gelmesi için de epey bir süre beklememiz gerekecek. En azından Hines öyle söylüyor.

“Bakalım, zaman içerisinde, ama yıllar sonra. Tüm stüdyolarımızı bu oyunun (Starfield) olabilecek en iyi şekilde yapmaya odakladık Ve evet, The Elder Scrolls 6 üzerinde çalışan insanlar var, ama stüdyonun odaklandığı bu. Yani hayır, hiçbir erken noktada The Elder Scrolls 6 hakkında bir şey duymayacaksınız. Şu andaki odağımız Starfield ve başka bir şeyden söz etmeden önce bir süre daha önceliğimiz olarak kalacak.”

Bildiğiniz gibi Bethesda Softworks, oyunlarını çıkışlarına yakın bir zamanda duyurmaya özen gösteriyordu. Ne var ki Starfield ile The Elder Scrolls 6 bu geleneği bozdu. Zaten yakın bir zaman önce de Starfield yönetmeni Todd Howard bu konuya değinmiş ve sıradaki oyununun duyurusu için pişman olduğunu dile getirmişti. Elbette olan oldu ve geri almak da mümkün değil.

Haziran ayı içerisinde, o dönem devam etmekte olan FTC ve Microsoft arasındaki duruşma sırasında Xbox patronu Phil Spencer’a yeni The Elder Scrolls oyununun platforma özel olup olmayacağı sorulmuştu. Bu soruya cevap veren Spencer, herhangi bir bilgisinin olmadığını söylemişti. Dahası ise, çıkışına tahminen en az beş yılın olduğunu da sözlerine eklemişti. Yani bu da en erken 2028 yılında The Elder Scrolls 6 maceramıza başlayabileceğimize işaret ediyor.

Exit mobile version