The Elder Scrolls 6 İçin Epey Bir Süre Bekleyeceğiz

Ölme eşeğim ölme...

The Elder Scrolls 6 İçin Epey Bir Süre Bekleyeceğiz

Eğer The Elder Scrolls 6 için heyecanlıysanız ve oynamak için sabırsızlanıyorsanız, sizi hayli üzecek bir haberimiz var. Xbox patronu Phil Spencer, en aşağı beş yıl beklememiz gerektiğini söylüyor.


İlginizi Çekebilir: The Elder Scrolls Online: Necrom Konsollar İçin de Çıktı


The Elder Scrolls 6, Starfield ile E3 2018 fuarında duyurulmuştu. Ancak oyun hakkında elle tutulur pek bir şey bilmiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda, kullanılacak olan fotogrametri teknolojisine dair bazı sahne arkası görüntülerin haricinde yeni The Elder Scrolls ile ilgili olarak elimizde sadece bir duyuru fragmanı var.

Starfield oyununun çıkışı sonrasında geliştirilmesine tam anlamıyla başlanacak olan oyun ile ilgili olarak bekleyenlerini hayli üzecek bir açıklama yapıldı. Öyle ki, en iyi ihtimalle beş yıl beklememiz gerekecek.

The Elder Scrolls 6 Oyununun Ne Zaman Çıkacağı Bilinmiyor

Devam etmekte olan FTC ve Microsoft duruşması sırasında ifade veren Xbox patronu Phil Spencer, The Elder Scrolls 6 dahil Bethesda Softworks oyunlarının platforma özel olup olmama sorusuna cevap verdi. Oyunun hangi platforma çıkacağına dair henüz bir bilgisi olmayan Spencer, haliyle de kesin bir cevap veremedi.

“The Elder Scrolls 6 hakkında dediğim gibi, şu durumda hangi platformlara çıkacağını bilmenin zor olacağı kadar çok uzakta. Eylül ayında çıkacak olan Starfield’ı tamamlayan ile aynı ekip çalışıyor. Yani beş yıldan fazla süre uzakta olan bir oyun hakkında konuşuyoruz.”

Şu an için sıradaki oyunun PlayStation konsoluna çıkıp çıkmayacağı bilinmediği gibi, Xbox Series konsollarında göremeyebiliriz. En azından Xbox patronu Phil Spencer tarafından söylenene göre en erken 2028 yılında oyunun çıkması bekleniyor. Yani Bethesda Softworks, bir sonraki nesilde çıkacak olan The Elder Scrolls 6 oyununu daha mevcut nesil dahi başlamadan önce duyurmuş olabilir. Bildiğiniz gibi oyun E3 2018 fuarında duyurulmuş ve PlayStation 5 ve Xbox Series de 2020 yılında çıkmıştı. İlginç bir durum söz konusu.

Konuyla bağlantılı olarak, FTC ve Microsoft duruşması sırasında, mahkemeye sunulan belgelere bakılırsa, Amerika menşeli şirket tarafından beklenene göre yeni nesil PlayStation ve Xbox konsollarının da en erken 2028 yılında çıkacak.

Aslında bu ilk kez duyduğumuz bir şey değil. Kasım ayı içerisinde CMA kuruluşuna sunulan belgelerde, Microsoft ve Sony şirketlerinin sıradaki konsolları için 2028 yılını hedefledikleri yazılıydı. Görünüşe göre bu hedefte herhangi bir değişiklik yok.

Exit mobile version