Şimdi de Telltale Games İşten Çıkarmalar ile Gündemde

Yeniden bir kapanma durumu olmaz umarız...

Birçok önemli stüdyo ve şirketin ardından, şimdi de Telltale Games işten çıkarmalar ile gündeme geldi. 2018 yılının sonlarına doğru yaşanan hadise ile yeniden karşılaşıp karşılaşmayacağımız merak konusu oldu.


İlginizi Çekebilir: Uncharted Stüdyosu İşten Çıkarmalar ile Gündemde


Hatırlayacağınız üzere Crystal Dynamics, BioWare, Epic Games, Team 17, CD Projekt RED, Microsoft, Riot Games ve Unity derken, geçtiğimiz günlerde de Uncharted ve The Last of Us geliştiricisi Naughty Dog da yirmi beşten fazla sözleşmeli çalışanının işine son vermek zorunda kalmıştı. Görünüşe göre bu durum devam edecek. Telltale Games işten çıkarma dalgasının vurduğu yeni isim oldu.

Telltale Games İşten Çıkarmalar Dalgasından Etkilendi

Söz konusu durum, 2018 yılında kapanan ve 2019 yılında ise LCG Entertainment ile küllerinden doğan stüdyonun hem eski hem de mevcut ekibinde sinematik sanatçısı Jonah Huang, sosyal medya hesabı üzerinden ortaya attığı iddia ile ‘pek çok kişinin Eylül başında işten çıkartıldığı’nı söyledi. Dahası ise, 2024 yılına ertelenen The Wolf Among Us 2 ile ilgili önemli sıkıntıların yaşandığına ama Gizlilik Sözleşmesi gereği mevcut durum hakkında herhangi bir şey söyleyemeyeceğini de sözlerine ekledi.

The Expanse Oynanış Fragmanı Yayınlandı

Huang tarafından ortaya atılan bu iddia, Amerika menşeli stüdyo tarafından Eurogamer sitesine yapılan açıklama ile teyit edildi.

“Mevcut piyasa koşulları nedeniyle, ne yazık ki Telltale ekibimizden bazılarının işine son vermek zorunda kaldık. Bu yolculuk boyunca gösterdikleri özveri için herkese minnettarız ve bu karardan etkilenen herkesi desteklemek için çalışıyoruz.”

Şu an için işten çıkartılanların sayısı hakkında bir bilgi verilmemiş iken, halihazırda geliştirilme aşamasındaki oyunların ise bu işten çıkartmalardan etkilenmeyeceği söylendi.

Exit mobile version