Tarantino Bugüne Kadar Annesine 5 Kuruş Vermemiş

Kin tutmada Quentin Tarantino gibi olmayın...

quentin-tarantino-oscars

Tarihin en önemli yönetmenlerinden bir tanesi olan Quentin Tarantino, annesine verdiği söz tutmuş: “Tamam hanımefendi. Başarılı bir yazar olduğumda, bundan kazandıklarımdan sana 1 penny bile vermeyeceğim.”

Oscar ödüllü yönetmen Tarantino, bugüne kadar önemli filmlerin altına imzasını attı. Kill Bill ve Pulp Fiction gibi kült filmleri bizlerle buluşturan yönetmen, en az filmlerindeki karakterler kadar ilginç olduğu gösteren açıklamalar yaptı.

Tarantino, geçtiğimiz günlerde The Moment isimli podcast programına katılmıştı. Burada kariyerinden ve kariyerine başlama sürecinden başlatan ünlü yönetmen, ilginç bir hikayesini paylaştı.

Kariyerinin ilk yıllarında annesinin olaya çok eleştirel yaklaştığını söyleyen yönetmen, annesinin yaklaşımını “bana s*rtüklük” yapıyordu diye açıkladı. Bir gün kendisine gerçek bir tirat atan annesinin konuşmasından bölümleri ise şöyle alıntıladı:

“Küçük tiradının ortasında, ‘Ooo, bu arada şu küçük yazarlı kariyeri mi?’ dedi. Parmaklarıyla alıntılama işareti yaparak, ‘bu küçük yazarlık kariyeri’ diye altını çizdi ve ‘Bu boktan s*k*k şey son bulmalı cümlesini kurdu. Bambaşka bir şey yapmam gerektiğini söyleyerek konuşmasına devam etti.”

“Bana iğneleyici şekilde laf soktuktan sonra şunu söyledim: Tamam hanımefendi. Başarılı bir yazar olduğumda, bundan kazandıklarımdan sana 1 penny bile koklatmayacağım. Sana ev yok. Tatil yok. Elvis Cadillac’ı almayacağım. Bu söylediklerin yüzünden hiçbir şey alamayacaksın.”

Bu konuşmanın üzerine inanılmaz bir kariyere sahip olan Quentin Tarantino ise konuşmasına, sözünü tuttuğunu söyleyerek devam etti. Yönetmen, o konuşmadan sonra annesine, sağlıkla ilgili durumlar haricinde hiç para vermemiş.

Tarantino son olarak Bir Zamanlar Hollywood’da filmi ile izleyenlerin karşısına çıkmıştı. Film iki Oscar ödülü birden kazanmıştı. Annesinin tahmininin aksine Tarantino daha önce Pulp Fiction ve Django Unchained filmleri ile en iyi senaryo ödülleri almıştı.

Yönetmen sözlerini ise şöyle bitirdi: “Çocuklarınıza söylediğiniz sözlerin sonuçları olacağını asla unutmayın.”

Exit mobile version