Take 2 PS Oyunları da CD Media Türkiye Tarafından Dağıtılacak

PlayStation tarafı ne olacak?

Bu hafta yaşanan yeni gelişme ile ülkemizde tüm Take 2 PS oyunları da CD Media Türkiye tarafından oyuncular ile buluşturulacak. Bu durum, PlayStation markasının Türkiye açısından durumunu bir kez daha sorgulattı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PlayStation, Türkiye’den Çekilecek Olabilir (Güncel)


1993 yılında kurulmuş olan CD Media, 2018 yılı itibarıyla CD Media Türkiye adıyla ülkemizde de faaliyet göstermeye başlamıştı. Bir süre öncesine kadar 505 Games, Nintendo ve Ubisoft için bölgesel dağıtıcı olarak faaliyet gösteriyordu ve bu hafta yaşanan yeni gelişme ile listeye bir büyük yayıncı daha eklendi.

grand-theft-auto-5-epic-games-store-dan-ucretsiz-dagitilacak

Take 2 PS Oyunları da CD Media Türkiye Şirketine Emanet

Bildiğiniz Take 2 Interactive oyunlarının PlayStation versiyonları ülkemizde PlayStation Türkiye tarafından dağıtılıyordu. Ne var ki bayrak bundan böyle CD Media Türkiye şirketinin elinde olacak. Diğer bir deyişle platform fark etmeksizin, Amerika menşeli yayıncının oyunları ülkemizde artık CD Media Türkiye tarafından gerçekleştirilecek.

Konuya ilişkin olarak Satış ve Pazarlama Uzmanı Oğuzhan BOZALİOĞLU tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

“2018 Temmuz ayından itibaren Türkiye’de XBOX ve PC formatlı video oyunlarının dağıtımını üstlendiğimiz Take 2 Interactive firmasıyla yapılan yeni sözleşme kapsamında, bugünden itibaren Playstation formatlı oyunların da dağıtım, satış ve pazarlama faaliyetleri her zamanki özenle tarafımızdan yönetilecektir.”

Bu açıklama aslında geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen bir konuyu da bizlere tekrardan hatırlattı. Hatırlayacağınız üzere Sony’nin Türkiye pazarından çekileceğine ilişkin önemli bir gelişme yaşanmıştı. Ne var ki sonradan yapılan resmi açıklama ile televizyon ve ses sistemlerinde optimizasyona gidildiği söylenmişti. PlayStation için söylenen ve şimdilik resmiyet kazanmamış olan durum ise mevcut işleyişin yıl sonuna kadar devam edeceği yönünde. Sonrası ise belirsiz.

CD Media Türkiye tarafından yapılan resmi açıklama ise, PlayStation ile ilgili durum açısından kafalarda soru işareti oluşturdu. Bakalım ilerleyen günlerde ne gibi yeni gelişmeler bizleri bekliyor? Takipte olacağız.

Exit mobile version