Switch Sports Oynarken Televizyonu Kırdı!

Siftah yapıldı...

Switch Sports Oynarken Televizyonu Kırdı!

Daha çıkışının üzerinden yirmi dört saat bile geçmeden, bir Twitch yayıncısı Switch Sports oynarken televizyonunu kırdı. Yaşanan olayın detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Switch 2 Özellikleri Sızmış Olabilir


Hareket algılayıcısı olan kontroller dediğimiz Motion Controllers, bizlerin olduğu kadar televizyonlarımızın da başlarının belası. Herhangi bir yere bağlı olmadıkları için, çeşitli kazalara sebebiyet vermeleri olası. Bunun için üreticiler tarafından uyarılar yapılıyor ve önüne geçilebilmek için bileğimize takılan bağ ile satılıyor olsa da, zaman zaman takmayı unutabiliyor veya çok oyunculu oyunlarda kontrolcüyü arkadaşımıza vermemiz gerektiği için es geçebiliyoruz. Elbette bu durumlar, olası bir kazaya açık kapı bırakıyor.

Hareket algılayıcılı kontrol kollarının yanında gelen ve kullanımı gösteren Sports Champions ve Wii Sports gibi spor oyunları paketlerinin kötü şöhretli olduğunu bilmeyen yoktur. Şimdi bu listeye bir yenisi eklendi.

Switch Sports, Geleneği Devam Ettirdi

29 Nisan 2022 tarihinde Nintendo konsoluna çıkmış olan Switch Sports, aynı güç içerisinde ilk hadise ile gündeme geldi. Cumartesi günü çevrimiçi tenis seansı sırasını canlı yayın sırasında gerçekleştirir 63man, Joy-Con kontrolcüsünün elinden fırlaması sonucu televizyonunun camını kırmayı başardı. Yaşanan hadiseyi çok kısa bir süre sonra idrak eden yayıncı, televizyonunun halini gösterdi ve sohbet kısmındakilerden bunu popüler Reddit kanalı olan Live Steam Fails’a göndermelerini isteyerek bir de espri yaptı.

Switch Sports, 2006 yılında çıkıp da seksen milyondan fazla satmış olan Wii Sports oyununun devamı niteliğinde geliştirilmişti. Adı ‘televizyon kıran oyun’a çıkan Wii Sports vakaları o kadar fazla artmıştı ki, bu durum BBC gibi dünyanın önde gelen televizyon kanallarına bile yansımıştı.

2008 yılında, Nintendo bu durumun önüne geçebilmek için hareket algılayıcısı olan kontrol kollarının bileğe bağlanabilmesi için bir bağ duyurulmuştu. Halihazırda hem Wii Sports hem de Switch Sports oyunlarının açılış ekranlarında bu yönde uyarılar bulunuyor olsa da, görünüşe göre 63man bu uyarıyı göz ardı etmiş ve fatura da televizyona çıkmış.

Exit mobile version