Switch 2 Özellikleri Sızmış Olabilir

Bakalım elimizde neler var?

Switch 2 Özellikleri Sızmış Olabilir

NVIDIA sızıntısı sonrası, Switch 2 özellikleri de ortaya çıkmış olabilir. Her ne kadar resmi bir açıklama gelmemiş olsa da, iddialar buna işaret ediyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Assassin’s Creed: The Ezio Collection Switch Konsoluna da Çıktı


Nintendo şirketinin şimdilik güncel konsolu, 2017 yılının Mart ayı içerisinde satışa sunulmuştu. Hem ev konsolu hem de taşınabilir moda alarak kullanabildiğiniz Switch, üçüncü parti oyunlara daha fazla kapının açıldığı bir anlayış ile oyuncuların beğenisine sunulması ile eskiye oranla daha da iddialı bir çizgide ilerliyor. 

Yakın bir zaman önce OLED versiyonu da satışa sunulan Switch, Şubat ayında yapılan resmi açıklamalara göre, yüz milyon barajını geride bırakmıştı. Microsoft ve Sony ikilisinin yeni nesil konsollarını satışa sunmuşlar iken, Nintendo cephesinden de sıradaki konsol için bir duyuru bekleniyor. 

Switch 2 Özellikleri Sızdı Mı?

Bildiğiniz gibi bu ayın başında NVIDIA cephesinde bir sızıntı yaşandı. Bu sızıntı ışığında da, hem güncel hem de önümüzdeki dönemde satışa sunulacak olan teknolojik ürünler hakkında birtakım bilgiler ortaya dökülmüştü. Bunların arasında da DLSS teknolojisin kaynak kodunun bulunduğu söyleniyor. İşin ilginç yanı şu ki kullanıcılar, sıradaki Nintendo konsolu olup da Switch 2 veya Switch Pro olarak isimlendirilen grafik API (Uygulama Programlama Arayüzü)’siyle ilgili olduğu iddia edilen kaynak dosyalardaki NVN2 olduğunu keşfetmişler. 

Detaylara göre NVN2 API, NVIDIA’nın Ampere grafik işlemcisi ile çalışacak şekilde tasarlanmış ve DLSS 2.2 ve Işın İzleme teknolojisini destekleyecekmiş. Bununla birlikte, Kopite7kimi tarafından aktarılana göre de yeni konsoluna güç sağlayacak olan T234/T239 SoC referansları da bulunuyor.

Özel bir Orin tasarımı olacak bu SoC’ler, D ile başlayan ve Dane veya Drake olduğu tahmin edilen bir kod ada sahip olacak. Ne var ki bunun iptal edilen Switch Pro modeli ile bağlantılı olabileceği de düşünülüyor. 

Yaşanan sızıntıdan elde edilen bilgileri, henüz Nintendo veya NVIDIA tarafından onaylanmadığı için, söylenti olarak bir kenarda tutmakta fayda var. Gelişmeleri takipte olacak ve olası yeni gelişmeleri en kısa sürede sizler ile paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz, sevgili Turuncu Levye takipçileri. 

Exit mobile version