İşten Çıkartmalar Tam Gaz: Supermassive Games Küçülmeye Gitti

% 30 oranında küçülme...

Oyun sektöründe işten çıkartmaların ardı arkası kesilmiyor ne yazık ki. Son duruma göre Supermassive Games küçülmeye gitti. Detaylar haberimizde sizi bekliyor.


İlginizi Çekebilir: Microsoft’tan Kutulu Oyun Açıklaması


Şimdi de Supermassive Games Küçülmeye Gitti

Oyun sektörü, dünya genelinde ekonomik sıkıntılar nedeniyle diğer sektörler gibi oldukça zorlu bir süreçten geçiyor. Geride bıraktığımız zaman zarfında, Embracer Group, Epic Games, Riot Games ve Microsoft dahil pek çok önemli şirket ve stüdyo genelinde işten çıkartmalar yaşanmıştı. Dahası ise çoğu stüdyonun kepenk indirdiğini ve geliştirilme aşamasındaki oyunların da iptal edildiğini öğrenmiştik. Görünüşe göre bu dalganın şimdilik sonu gelmeyecek. Öyle ki Supermassive Games küçülmeye gitti.

Little Nightmares 3 Kooperatif Oynanış Videosu Yayınlandı

Yakın bir zaman önce sosyal medya hesabı üzerinden duyuru yapan İngiliz stüdyo, konu ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi;

“Oyun sektörünün halihazırda önemli zorluklar ile yüzleştiği bir sır değil ve biz ne yazık ki bizim de buna bağışıklığımız yok.

Fazlaca düşünüp taşınmadan sonra ve derin pişmanlıkla, bu sebeple Supermassive Games’in yeniden organize olma sorumluluğunu üstümüze aldık. sonuç olarak, meslektaşlarımızın bir kısmı ile sonuçlanmasını tahmin ettiğimiz istişare sürecine giriyoruz.

Bu, bu sonuçtan kaçınmak için fazlaca çaba sarf edilmesi ile umursamazca alınmış bir karar değil.

Bu sürecin tüm çalışanlarımız ne denli tedirgin edici ve zor olduğunun hepimiz farkındayız ve sürecin mümkün olduğunca saygılı ve merhametli bir şekilde yürütülmesi için etkilenen herkes ile yakından ilgileneceğiz.

Çabalarımızı şirketin sürekliliğini sağlama almak için temel güçlü yönlerimize ve yolda olan oyunlarıma odaklamaya adadık.

– Supermassive Games”

Yapılan bu paylaşımın ardından Bloomberg sitesinden Jason Schreier tarafından yayınlanan rapora bakılırsa, İngiliz stüdyo iş gücünün % 30 kadarını azaltmak durumunda kalmış. Bu da doksan civarı bir personel sayısına tekabül ediyor. Dahası ise çalışanlar, sabah saatlerinde gönderilen e-postalar ile durumdan haberdar edilmişler.

Exit mobile version