Stig Asmussen EA ile Yollarını Ayırdı

EA için bir devir kapanmış oldu...

Güne beklenmedik bir haber ile başladık. Resmi olarak teyit de edilen bilgiye göre, Stig Asmussen EA ile yollarını ayırdı. Peki bu ayrılığın altında yatan gerekçe neydi? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Star Wars Jedi Oyunu İçin Çalışmalar Başlamış Olabilir


Stig Asmussen EA ile Yola Devam Etmeyecek

Oyun sektörünün önemli isimlerinden olan Stig Asmussen, kariyerine 1999 yılında katıldığı Midway Games stüdyosunda 3B sanatçısı olarak başlamıştı. Zaman içerisinde God of War üçlemesi ile SIE Santa Monica Studio, Ready at Dawn ve NetherRealm Studios gibi önemli stüdyoların çatısı altında görev alan Asmussen, 2014 yılında katıldığı Respawn Entertainment stüdyosunun 2019 ve 2023 yıllarında çıkarttığı Star Wars Jedi oyunlarının da yönetmen koltuğunda oturmuştu. Yaşanan yeni gelişme ile Stig Asmussen EA ile yollarını ayırmaya karar verdi.

Bu gelişme, ilk olarak Bloomberg çatısı altındaki Jason Schreier tarafından aktarılmıştı. Daha sonradan da Amerika menşeli yayıncı tarafından da teyit edildi. Söylenene göre Asmussen, yeni deneyimlerin peşinden gitmek istiyormuş.

Star Wars Jedi Survivor Oyuncu İstatistikleri Ne Alemde

Bildiğiniz gibi Star Wars Jedi için bir üçüncü oyun daha planlanıyor. Yaşanan bu ayrılık sonrasında ise EA, Star Wars Jedi: Survivor oyununu ekipteki deneyimli bir liderin devralacağını belirtti. Ne var ki bir isim verilmiş değil. Ancak üçlemenin olası yeni oyunu ile yeni yeteneklerin ortaya çıkmasına şahit olabiliriz. Bunun yanı sıra Respawn Entertainment stüdyosunun heyecan verici yeni projeler üzerinde çalıştığı da EA Üst Yöneticisi Andrew Wilson tarafından söylenmişti.

Amerika menşeli stüdyo, aynı zamanda Star Wars Jedi: Survivor oyununun PlayStation 4 ve Xbox One versiyonları üzerinde de çalışıyor. Ne var ki geliştirilme aşamasının çok başlarında olunduğu için herhangi bir bilgi verilmemişti.

Exit mobile version