Steam Sonrasında EA de Dolar Kuruna Geçti

Sırada kim var?

Gözümüz aydın, EA de Dolar kuruna geçti. 2021 yılındaki değişim, fazla uzun ömürlü olmadı. Bakalım diğer büyük yayıncılar da bu çizgiyi takip edecekler mi?


İlginizi Çekebilir: 2024 Yılı Steam İndirimleri Tarihleri Açıklanıyor


Bildiğiniz gibi Türk Lirası’nın değer kaybı ve ülkemizdeki yüksek enflasyon ve kur nedeni ile Steam, 20 Kasım 2023 tarihinde MENA-USD para birimine geçiş yapmıştı. Orta Doğu ve Kuzey Afrika için geçerli olan para birimine geçişin ardından, elbette kafalarda bir soru işareti belirmişti: “Diğer yayıncılar da bunu takip eder mi?”

Steam Sonrasında Bir Tane Daha: EA de Dolar Kuruna Geçti

Yakın bir zaman önce beklenen oldu ve EA de Dolar kuruna geçiş yaptı. Gerek tarayıcıdan ve gerekse de masaüstü uygulamasından Amerika menşeli yayıncının mağazasına ulaştığınız zaman, oyun fiyatlarının artık Türk Lirası değil de Amerikan Doları cinsinden olduğunu göreceksiniz. Hatırlayacağınız üzere ilk olarak Origin mağazası ile Electronic Arts oyunları Türk Lirası üzerinden fiyatlandırılarak satılmaya başlanmıştı. Ne yazık ki bu, çok uzun ömürlü olamadı.

Electronic Arts, Kendi İçinde Değişime Gidiyor

Bu durum, yerel para birimlerinin hem giderek daha az kullanılmasının hem de dalgalanmalarından kaynaklanan ekonomik belirsizliklerin bir yansıması olarak görülüyor ve anlaşılır olarak karşılanabilir.

Elbette Amerikan Doları’na geçiş, aynı Steam mağazasında olduğu gibi Electronic Arts mağazasında da oyunların daha pahalı hale gelmesi anlamını taşıyor. Haliyle çoğu oyuncu bu platformu da kullanmayı bırakabilir.

Bakalım ilerleyen zaman zarfında Epic Games, Microsoft ve Ubisoft da Electronic Arts ve Valve tarafından alınan para birimi geçişi kararını kendi mağazalarında uygulamaya koyacaklar mı? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version