Steam Oyun İade Politikası İçin Can Sıkacak Güncelleme

Erken Erişim ve Önden Erişim konusunda dikkat etmek lazım...

Valve tarafından bugün oyunculara yapılan bildirim ile Steam oyun iade politikası için can sıkacak güncellemeye gittiğini duyurdu. Artık Erken Erişim ve Önden Erişim de politika kapsamında olacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: 2024 Yılı Steam İndirimleri Takvimi Ortaya Çıktı


Bildiğiniz gibi Valve, sekiz yıl önce Steam mağazasında sorgusuz sualsiz oyun iade etme olanağını oyunculara sunmaya başlamıştı. Elbette bunun için iki kriter bulunuyor. Birincisi, iade talebinin oyunun satın alımından sonraki on dört gün içerisinde gönderilmiş olması ve diğeri de iki saatten fazla oynamamış olmak.

Bu Ücretsiz Steam Oyununa Sahip Olmak İçin Sınırlı Süreniz Var!

Bu iade olanağı, Erken Erişim (Early Access) ve Önden Erişim (Advanced Access) gibi Valve tarafından oyunları çıkış günlerinden önce oynamaya başlamanız durumunda da sunuluyordu. Yani çıkış tarihinden önce ne kadar oynadığınız fark etmeksizin, yine sorgusuz sualsiz iade edebiliyordunuz. Sizin de dikkatinizi çekmiştir ki ‘edebiliyordunuz’ diyoruz; çünkü, artık böyle bir olanak kalmadı.

Steam Oyun İade Politikası İçin Can Sıkacak Güncellemeye Gitti

Bugün itibarıyla güncellenen Steam oyun iade politikasıyla, Erken Erişim ve Önden Erişim aşamasında oyunda geçirdiğiniz süreler de bu politikaya dahil oluyor. İlgili sayfadaki “Steam üzerinde bir oyun için ön-alım yaptığınız (ve oyun için önceden ödeme yaptığınız) zaman, çıkış tarihi öncesindeki herhangi bir zamanda iade talebinde bulunabilirsiniz. Standart 14 günlük / iki saatlik süreç, oyunun çıkış tarihi sonrasında geçerli olur.” açıklaması şu şekilde güncellenmiş;

“Genelde Steam’de bir ürünü çıkış tarihinden önce satın aldığınızda, iade talebinde iki saatlik oynama süresi kısıtlaması geçerli olurken normalde uygulanan 14 günlük iade talebi oluşturma süresi sınırı ürünün çıkış tarihine kadar başlamaz. Mesela Erken Erişim’de olan ya da Önden Erişim sunan bir oyunu satın aldığınızda, her türlü oynama süresi bu iki saatlik iade için oynama süresi sınırından düşer. Çıkış tarihinden önce oynanabilir olmayan bir ürünü ön sipariş ettiğinizdeyse bu ürünü çıkış tarihine kadar istediğiniz bir zamanda iade edebilirsiniz ve standart 14 günlük iade talebi süresi/iki saatlik oynama süresi sınırı oyunun çıkış tarihinden sonra geçerli olur.”

Exit mobile version