Steam Eş Zamanlı Kullanıcı Sayısı Rekoru Kırıldı!

Gabe amcamız mutlu ve huzurlu...

Steam Eş Zamanlı Kullanıcı Sayısı Rekoru Kırıldı!

Steam eş zamanlı kullanıcı sayısı zirve yaptı. Valve cephesinde yüzler gülüyor. Peki güncel sayı ne oldu? Steam eş zamanlı kullanıcı sayısı rekoru ile ilgili detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Immortals: Fenyx Rising Kısa Süreliğine Ücretsiz Oynanabiliyor


Bildiğiniz gibi konsol tarafında, her üreticinin kendisine özgü bir mağazası var ama PC tarafından birçok farklı seçenek görebiliyoruz. Bunların başında da Steam geliyor.

2003 yılının sonlarına doğru faaliyete geçmiş olan mağaza, on sekiz yıl boyunca da PC kullanıcıları için ilk durak olma özelliğini taşımaya devam ediyor. Sunduğu fiyatlara ek olarak sezonluk indirimler ile cazip fiyatlara oyun(lar) alabildiğimiz Steam üzerinde, yine bir hayli yoğunluk var. Bu da elbette eş zamanlı kullanıcı sayısında yeni bir rekoru da beraberinde getirdi.

Hatırlayacağınız üzere Nisan ayı içerisinde SteamDB sitesi üzerinden edinilen istatistik bağlamında, 26.922.926 eş zamanlı oyuncu sayısı ile tarihi bir rekor kırılmıştı. Bugün ise, bu rekor tarihe gömüldü diyebiliriz.

Steam Eş Zamanlı Kullanıcı Sayısı Rekoru Ne Oldu?

Yine SteamDB sitesi tarafından aktarılan bilgiye göre, eş zamanlı kullanıcı sayısı 27.182.165’i gördü. Biz bu haberi yazdığımız sırada ise çevrimiçi kullanıcı sayısı 25.081.017’ye gerilemiş olduğu görülüyordu.

Bu elbette dijital PC oyunlarının satıldığı mağaza için dikkat çeken bir rekor ve bu, COVID-19 salgınının da etkisi ile geçtiğimiz yıl içerisinde altı defa kırıldığını söyleyebiliriz. Yani iki ayda bir kırılmış gibi görünüyor.

Kırılan rekor kapsamında, popüler rekabete dayalı birinci kişi bakış açısı oyunu Couter-Strike: Global Offensive 849.144 ile birinci sırada yer alıyor. DOTA 2 663.561 oyuncu ile ikinci sırada yer alırken, Battle Royale oyunu PUBG 241.902 oyuncu ile üçüncü, Apex Legends ve New World ise dördüncü ve beşinci sıradalar. İlk on sıranın geri kalanını da Grand Theft Auto 5, Team Fortress 2, Rust, MIR4 ve Wallpaper Engine tamamlıyor.

Steam Sonbahar İndirimi 2021 Devam Ediyor

Son olarak, Steam Sonbahar İndirimi fırsatını kaçırmayın. 1 Aralık 2021 Çarşamba günü TSİ 21:00 sıralarında sona erecek olan kampanyanın sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version