Steam, Dolar Kuru Güncellemesine Gitti ve Son Kale de Düştü!

Bu hafta, Steam mağazasında güncellenen dolar kuru ile son kalenin de düştüğü hafta oldu. Artık platform fark etmeksizin ucuza oyun alma dönemi kapandı diyebiliriz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Steam’de Geçen Haftanın En Çok Satanları: 17 – 23 Ekim


Döviz kurundaki artış, ülkemizdeki her sektörü olduğu gibi oyun sektörünü de vurmuştu. Gerek dijital, gerekse de kutulu oyunlarda yaşanan artış ile fiyatlar için yaptığımız ‘çok pahalı’ ve ‘fahiş’ tanımlamalarının bile kimi zaman yetersiz kaldığı durumlar ile karşı karşıyayız.

Bildiğiniz gibi Steam mağazası, fiyatlandırma açısından bir süre öncesine kadar kullanıcı dostu bir tablo sunuyordu. Her ne kadar bazı yayıncılar kendi fiyatlarını belirleme yoluna gitmiş olsalar da, genel olarak oldukça uzun bir zamandır kurun 1 TL olarak alınması ile oyuncuların PC platformundaki güvenli kalesi olmuştu. Ne var ki bir süredir belli başlı birçok oyundaki anormal fiyat artışları gözlemlemiştik. Bu da, son kalenin düşmeye yakın olduğunun göstergesi gibiydi. Bugün ise kötü haber geldi. Dolar kurunu güncelledi ve artık ucuza oyun alma sayfası Steam mağazası için de kapanmış oldu.

1200x627-steam-ucretsiz-oyun-veriyor-steam-bu-hafta-hangi-oyunlari-ucretsiz-veriyor-ne-zamana-kadar-1655102934750

Steam Oyunları Zamlanmaya Devam Ediyor!

Bugün itibarıyla dolar kuru 10 TL olarak güncellendi. Ne var ki bu durum, bütün oyunları kapsamıyor gibi. Çünkü, 60 dolar değerindeki oyun için önerilen fiyatın 510 TL olduğu görülüyor. Yani bu, kurun 8.5 TL seviyesine kadar inebildiğini de gösteriyor.

Öte yandan, kur güncellemesinden ilk etkilenenler ise Valve şirketinin kendi oyunları oldu. Mesela Portal’ı henüz almadıysanız, 18.5 TL yerine artık 105 TL ödemek durumunda olacaksınız.

SteamDB sitesi ise kurun güncellenmesinin ardından son fiyat değişikliklerini de listeledi. Buna göre, yüzlerce oyuna ortalama % 414 ile % 510 orası bir zammın uygulandığını görebiliyoruz. Elbette ilerleyen zamanlarda listeye yeni oyunlar eklenmeye devam edecektir. Haliyle, eğer almayı istediğiniz bir oyunun fiyatı sizin için şu zamanda uygunsa beklemeyin.

Exit mobile version