Starfield ve Redfall 2023 Yılına Ertelendiler

2022 sonrasında 2023 de önemli bir yıl haline geliyor...

Starfield ve Redfall 2023 Yılına Ertelendiler

Bethesda Softworks ve Arkane Austin, Starfield ve Redfall üzerindeki çalışmalarına devam ediyorlar. PC (Microsoft Store ve Steam) ve Xbox Series için geliştirilmekte olan her iki oyun da sürpriz bir şekilde 2023 yılına ertelendi. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Xbox & Bethesda Games Showcase Tarihi Duyuruldu


Revizyondan geçirilmiş Creation Engine kullanıldığı uzay temalı Starfield, bizlere oldukça devasa bir dünya sunacak. Öyle ki Fallout 76 ile karşılaştığında, çok daha büyük bir harita ile karşılaşacağız. Yenilenmiş grafik motoru ile animasyonlarda, sunumda, yapay zekada ve içerik üretiminde gözle görülür bir gelişimin yaşanacağı Starfield, merakla beklediğimiz oyunlar arasında yer alıyor.

Diğer yandan Redfall ise E3 2021 kapsamındaki Xbox & Bethesda Games Showcase sırasında duyurulmuştu. Massachusetts eyaletindeki oyuna adını veren ada şehrinin, bilimsel araştırmanın ters gitmesi sonucu ortaya çıkan bir vampir lejyonu tarafından kuşatılması ve güneşin engellenip adanın dış dünyadan kopartılmasını konu alıyor. Halen evrimleşme aşamasında olup şehrin kökünü kurutma hedefinde olan bu lejyonlara karşı mücadele edeceğimiz oyunda, kendi takımımızı oluşturacağız.

Starfield ve Redfall İçin Biraz Daha Bekleyeceğiz

Amerika menşeli yayıncı tarafından yapılan açıklama ile 11 Kasım 2022 tarihinde çıkması beklenen Starfield ve Eylül ayında buluşacağımız Redfall, 2023 yılına ertelenenler listesine isimlerini yazdırdılar.

Şimdilik yeni bir net tarih verilemiyor iken, erteleme gerekçesi olarak da Arkane Austin ve Bethesda Game Studios ekiplerinin iddialı hedeflerinin olduğu ve bu bağlamda her iki oyunun da olabilecek en iyi seviyeye ulaşabilmesi için zamana ihtiyaçlarının olduğu gösterilmiş.

Öte yandan, hem Redfall hem de Starfield oynanışlarının derinlemesine bakışlarının da yakın bir zamanda paylaşılacağı söyleniyor. Yakın zamandan kasıt, Summer Game Fest 2022 kapsamındaki Xbox & Bethesda Games Showcase olabilir.

Oyun dünyasının artık bir parçası haline gelmiş olan ertelemeler elbette bir hayli can sıkıcı olabilir. Ancak karşımıza kaliteli sonuçlar ile çıkılacak ise beklemeye değer diyebiliriz. Bakalım her iki oyuna ne zaman kavuşabileceğiz. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version