Starfield Senaryo Uzunluğu Belli Oldu

Çeşitli görevler ile süre uzatılabilecek elbette...

Starfield Senaryo Uzunluğu Belli Oldu

Oyun Yönetmeni Todd Howard tarafından yapılan açıklama ile Starfield senaryo uzunluğu aşağı yukarı belli oldu. Bizleri stüdyonun önceki oyunlarından % 20 daha uzun bir oyun bekliyor. Peki yeni oyun ne kadar uzun olacak? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Starfield Oynanış Gösterimi Yeni Detaylar Sunuyor


Hafta sonunda gerçekleştirilen Xbox & Bethesda Games Showcase sunumu, on beş dakikalık Starfield oynanış gösterimi ile sona ermişti. Bu süreçte, Oyun Yönetmeni Todd Howard tarafından yapılan anlatım ile bilim-kurgu rol yapma oyunu hakkında epey de bilgi sahibi olmuştuk. Hem birinci kişi hem de üçüncü kişi bakış açısından oynanabilen Starfield’ın senaryosunda göreceğimiz Kreet uydusu ve New Atlantis şehrini görebilmiştik.

Videonun ilerleyen kısımlarında ise çatışma mekanikleri, kilit açma, karakter özelleştirme ve üretim sistemlerini ve hayatta kalmamızı ve kaynak üretmemizi sağlayan dış karakol ve uzay gemisi inşa etmenin ve özelleştirebilmenin mümkün olabildiğini de öğrenmiştik.

Starfield Senaryo Uzunluğu Ne Kadar Olacak?

Bu sunumun ardından IGN tarafından yapılan bir röportaj sırasında konuşan Oyun Yönetmeni Todd Howard, Starfield hakkında yeni bilgiler sunmaya devam etti. Söylenene göre oyunun ana senaryosu otuz veya kırk saatte tamamlanabilecekmiş. Bu, stüdyonun önceki rol yapma oyunlarından % 20 daha uzun bir süreye tekabül ediyor iken, bir dizi yan görevi de tamamlamanız durumunda bu süre daha da uzayabilecekmiş.

Howard ayrıca geliştirici ekibin oyunun çıkışı sonrasında yayınlanacak olan indirilebilir içerikler ve genişletme paketleri üzerinde çalıştığını da söyler iken, mod ekibinin de zaman içerisinde ilginç içerikler ile de karşımıza çıkacağını sözlerine ekledi. Bunlar da elbette Starfield ile daha fazla zaman geçirmek isteyen oyuncular için gayet güzel fırsatlar olacak.

Röportajın ilerleyen kısımlarında, bilim-kurgu rol yapma oyununda dört ana şehrin bulunacağını ve sunumda gördüğümüz New Atlantis’in hem Starfield’ın hem de geliştirici ekibin bu zamana kadar yarattıklarının en büyüğü olacağı da söylendi.

Son olarak, Bethesda şirketinin The Elder Scrolls 6 sonrasındaki oyununun Fallout 5 olacağı da bir kez daha teyit edildi. Ne var ki en son Kasım ayı içerisinde haberdar olduğumuz serinin yenisi için epey uzun bir süre beklemek gerekecek. The Elder Scrolls 6 oyununun daha ön-hazırlık aşamasında olduğunu ve Starfield çıkmadan tam anlamıyla geliştirilme aşamasına geçilmeyeceğini de hesaba katacak olursa, Fallout 5 bize şu anda yıldızlardan bile uzak diyebiliriz.

Exit mobile version