Starfield Oynanışı ile İlgili Yeni Detaylar Paylaşıldı

Umarız sorunsuz bir çıkış gerçekleştirir...

Bethesda Softworks, Starfield oynanışı ile ilgili yeni detayları kırk beş dakikalık özel bir sunum ile bizlere aktardı. Görünüşe göre her tarafından detay fışkıran ve bizi uzun süre bilgisayarımızın veya konsolumuzun başına kilitleyecek olan bir oyun ile karşılaşacağız. Peki Starfield Direct sırasında neler gördük? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Fable, Xbox Games Showcase 2023’te Göründü!


Bethesda Softworks firmasının yıllardan sonra karşımıza çıkarttığı özgün fikri mülkiyet olacak Starfield, bugün özel bir canlı yayın ile yeniden karşımıza çıktı. Geçtiğimiz yıl on beş dakikalık oynanış videosu ile oyun hakkında epey çok şey öğrenmiştik. Bugün ise bu bilgilerimize kıyamet kadar yenisi eklendi diyebiliriz.

Starfield Oynanışı Son Derece Detaylı Olacak

Haberimizin sonundan izleyebileceğiniz oynanışa derinlemesine dalışın yapıldığı Starfield Direct sırasında, oyunun karakter yaratma ekranının epey dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz. Cilt tonu, saç rengi, takı, yara izleri, diş yapısı ve çok daha fazlası üzerinde fazlaca özgürlüğün sunulduğunu görebiliyoruz. Pek çok yüz taramasının yapıldığı bu kısımda, esas hedefin oyunculara son derece detaylı ve çeşitli karakter yaratabilme imkanının sunulmak istendiği söyleniyor. Hatta oyundaki yapay zeka tarafından yönetilen karakterler de bu şekilde yaratılmışlar.

Yarattığımız karakterimiz için bir fon hikayesi oluşturabildiğimiz gibi, her bir fon hikayesi başına da oynanışı dinamik olarak değiştirecek üç eşsiz yetenek sunulacakmış. İşin ilginç yanı, eğer karakterimiz belirli bir dini inancı var ise aynı dini inanca sahip düşmanlar saldırmayabileceklermiş.

Oyunda üç eşsiz yeteneğin dışında, karakterimiz için seçeneğe bağlı olarak üç özellik belirleyebilecekmişiz. Bu özelliklerin doğal olarak artı ve eksi yönleri olacakmış. Buna ek olarak, bekleneceği üzere karakterimizi özelleştirebilecek ve her biri dört kademeden oluşacak beş yetenek ağacı ile geliştirebileceğiz. Çeşitli meydan okumaları tamamlamak da bize yeni yetenekler kazandıracakmış.

Hazır özelleştirme demiş iken, uzay gemimizi de ekran göstergelerinden nasıl görüneceğine kadar özelleştirebilmemiz mümkün olacak. Bethesda Softworks tarafından söylenene göre, ilk etapta Frontier adı verilen bir gemimiz olacakmış. Ilerleyişimiz boyunca da kendi filomuzu oluşturabilecekmişiz.

Starfield oyununda sistemleri bağımsız olarak geliştirmenin yanı sıra, Ship Builder kısmına giderek görünüşünü, rengini, iç tasarımını ve modüllerini değiştirerek mürettebat için daha fazla oda yerleştirebilecekmişiz. Ayrıca daha uzak mesafeye gitmek için elde edebileceğimiz üniteler de olacakmış.

Kaçakçılık ve kargo görevleri, çatışma ve daha pek çok farklı amaçlar için kullanabileceğimiz farklı gemilerin olacağı da söyleniyor.

Oyundaki çatışma sistemine de değinen Bethesda Softworks, sık sık Crimson Fleet dahil pek çok düşman tarafından pusuya düşürülebileceğimizi söyledi. Böylesi bir durumda, belirli sistemlere hedef almanın silahlarından motorlarına kadar her şeyin devre dışı kalacakmış. Sonrasında da ise düşmanımızın gemisine yanaşabilecek, bütün düşmanları öldürebilecek ve gemiyi de filomuza dahil edebilecekmişiz. Elbette bu esnada düşmanlarımıza ait eşyaları da zimmetimize geçirebilecekmişiz.

starfield-image-6

Oyunun içeriğindeki gezegenleri biz ve arkadaşlarımız farklı zamanlarda ziyaret ederek farklı şeyler ile karşılaşabilecekmişiz. Vahşi doğayı tarayabilecek iken, gezegenleri ve sistemleri bütünüyle gözlemleyerek deneyim puanı ve ödüller kazanabilecekmişiz.

Hemen her yere kamp kurabilecek iken, her şekilde ve büyüklükte yerleşim modilleri olacakmış. Mürettebat veya yoldaşlar atayabilecek ve kaynak çıkarıcılar ve çok daha fazlasını inşa edebilecekmişiz.

Kamp alanını birinci veya üçüncü kişi bakış açısından inşa edebilecek olmanın yanı sıra, izometrik açı da bulunacakmış. Bunun dışında, tabanca, çift namlulu tüfek, yarı otomatik silah, bomba atar gibi çok çeşitli silahlar bulunacak iken, dürbün, şarjör, namlu, kabza, patlayıcı fişekler ve susturucular olmak üzere silah modları üretebilmek de mümkün olacakmış. Elbette yakın mesafeli çatışmaları seven oyuncular için de bıçak ve balta bulunacakmış.

Son olarak, 6 Eylül 2023 tarihinde PC ve Xbox Series için satışa sunulacak olan Starfield’ın özel sürümleri de duyuruldu. Premium sürümüne ek olarak fiziksel Constellation sürümü olacak. Dijital Premium, ana oyuna ek olarak Shattered Space hikaye genişlemesi, beş gün erken erişim, Constellation Skin Pack, dijital sanat kitabı ve orijinal müzik albümü ile gelecek. Bu noktada, eğer oyunun standart sürümünü almışsanız da sonradan bu sürüme yükseltebilmeniz mümkün olacakmış. Fiziksel Premium ise dijitaline ek olarak metal kutu ve Constellation yaması ile gelecek.

Constellation ise fiziksel Premium içeriklerine ek olarak Starfield Chronomark saati, taşıma çantası ve dijital oyun kodu ile gelecek.

En Düşük Gereksinimler

Önerilen Gereksinimler

Exit mobile version