Starfield Karşılaştırma Videosu: Görsel Açıdan Gerileme Var Mı?

Hem iyi, hem kötü...

Starfield Karşılaştırma Videosu Görsel Açıdan Gerileme Var Mı

Cycu1 isimli Youtube kullanıcısı, Starfield karşılaştırma videosu ile karşımıza çıktı. Haberimizin içeriğinden göz atabileceğiniz videoda, oyunun aradan geçen bir yıllık sürede görsel açıdan ne kadar geliştiği ortaya koyuluyor.


İlginizi Çekebilir: Starfield Oynanışı ile İlgili Yeni Detaylar Paylaşıldı


Bu yılın iddialı yapımlarından olan Starfield, 6 Eylül 2023 tarihinde PC ve Xbox Series için satışa sunulacak. Geçtiğimiz hafta Pazar günü düzenlenen Xbox Games Showcase 2023 ve Starfield Direct sırasında, gemi ve karakter yaratma ve özelleştirme, çatışma ve keşif mekanikleri dahilinde pek çok yeni bilgiye erişmiştik.

Bahsi geçen bu sunumlarından ardından, elbette aradan geçen zaman zarfında oyunun görsel açıdan ne denli aşama kaydettiği de merak konusu olmuştu. Karşılaştırma videoları ile ün salmış olan Cycu1 isimli Youtube kullanıcısı, 2022 ve 2023 yıllarındaki demo görüntülerine yan yana koyduğu video ile bu soruya net bir yanıt verdi.

Starfield Karşılaştırma Videosu

Genel olarak baktığımızda, ışıklandırma, ortamlar ve genel atmosfer anlamında aşama kaydedildiği görülüyor. Ne var ki karakter modellemelerindeki detay seviyesi açısından aynı şeyi söyleyebilmek pek mümkün değil. Bilhassa yüz, gözler ve sakallar açısından kalite seviyesinde bir gerileme olduğu fark ediliyor. İlgili videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

İlk günden Game Pass kütüphanesine de eklenecek olan Starfield, GiantBomb tarafından Xbox patronu Phil Spencer ile yapılan röportaj sırasında Xbox Series konsollarında sabit 30 FPS akıcılığında oynanacağı teyit edilmişti. Spencer bunun platform ile alakalı bir sorundan ziyade, kreatif bir karar olduğunu söylemişti.

Oyunun Series S versiyonu 1440p çözünürlüğü, Series X versiyonu ise 4K çözünürlüğü destekleyecek. Ne var ki Digital Foundry tarafından aktarılana göre, aşağı yukarı 1296p olarak çalıştığını ama 4K çözünürlüğe yükseltildiğini ortaya koymuştu.

Son olarak, Starfield oyununun Microsoft ve Bethesda tarafından diğer Bethesda oyunlarından daha az teknik sorun ile satışa sunulacağını söylediler.

Exit mobile version