Starfield En Başarılı Xbox Game Studios Oyunu Oldu

Herkes uzayda cirit atıyor...

Starfield En Başarılı Xbox Game Studios Oyunu Oldu

Son günlerde bir Starfield fırtınasıdır esiyor. Bethesda Softworks şirketinin uzun zamandan sonra karşımıza çıkarttığı ilk yeni oyun, hem PC hem de Xbox Series kullanıcılarının son derece ilgisini çekti. Uzay da bir anda hareketlendi. Bunun sonucunda da, şimdilik Starfield en başarılı Xbox Game Studios oyunu haline geldi.


İlginizi Çekebilir: Starfield Türkçe Yama Yayınlandı!


Bildiğiniz gibi 2021 yılının Eylül ayında çıkan Forza Horizon 5 sonrasında, uzun zamandır Xbox Game Studios bünyesinden çıkan oyun görememiştik. Bu elbette boş geçen 2022 yılının ardından birtakım endişeleri de beraberinde getirmişti.

Bu yıl ise Xbox Game Studios, Redfall ile nihayet yeşil sahalara dönüş yapmıştı . Sonuç pek beklendiği gibi olmasa da, Bethesda Softworks ile Arkane Austin stüdyosu oyunu olması gereken noktaya getirmek için çaba sarf ediyor.

Bir diğer PC ve Xbox Series platformlarına özel oyun olan Starfield ise ay başında Premium ve Çarşamba günü de standart sürüm sahiplerinin erişimine açıldı. Akabinde Xbox patronu Phil Spencer tarafından yapılan açıklama ile oyunun her iki platformda da bir milyon eş zamanlı oyuncuyu geride bıraktığını söylemişti, ama net bir rakam vermemişti.

Starfield En Başarılı Xbox Game Studios Oyunu Konumuna Yükseldi

Güncel rakam ise Starfield X hesabından yapılan paylaşım ile ortaya çıktı. Toplamda 6 milyondan fazla oyuncuya ulaşması ile uzay temalı rol yapma oyunu, Bethesda Softworks ve bu bağlamda Xbox Game Studios için en başarılı oyun konumuna yükseldi.

Bir önceki rekor, Playground Games tarafından geliştirilmiş olan Forza Horizon 5’e aitti. Xbox patronu Phil Spencer, oyunun çıkış zamanında bulut, konsol ve PC kapsamında 4.5 milyon oyuncuya ulaşıldığını ve Xbox Game Studios için gelmiş geçmiş en başarılı çıkış yapan oyun olduğunu söylemişti.

Bu arada, Starfield oyununun, SteamDB sitesindeki veriye göre, eş zamanlı oyuncu sayısının standart sürümün çıkışıyla birlikte 269.177 seviyesine yükseldiğini söyleyelim. Premium sürümünün çıktığı gün ulaşılan en yüksek zirve 217.273 olmuştu.

Exit mobile version