Starfield’ın DLSS Modu Hazırlanıyor

GeForce RTX sahiplerine gün doğdu!

Bethesda Softworks AMD ile ortaklık anlaşması imzalamıştı. Ancak bu, NVIDIA kullanıcıları için artık üzücü bir haber olmaktan çıkıyor. Bir mod üreticisi, Starfield’ın DLSS modu üzerinde çalışıyor. Yani ilk günden DLSS 2.0 ve 3.0 desteği ile oynayabilmek mümkün olacak.


İlginizi Çekebilir: Starfield Fon Hikayesine Dair Detaylar Ortaya Çıktı


şirketinin yıllardan sonra çıkacak ilk özgün fikri mülkiyeti Starfield, üç haftadan az bir zaman sonra çıkacak. Bildiğiniz gibi Skyrim uzun yıllar boyunca kendisini oynatan devasa bir açık dünyaya sahipti. Yeni oyun ise her anlamda katbekat büyük olacağı için, oyuncuları da hayli uzun bir süre boyunca başında tutacağına şüphe yok.

Geçtiğimiz aylarda AMD ile imzalanan anlaşma neticesinde, başta FSR 2.0 olmak üzere şirket tarafından sunulan pek çok teknoloji Starfield oyununda desteklenecek. Haliyle bu, oyuncuların rakibinin DLSS 2.0 ve 3.0 teknolojilerinden mahrum kalmasına yol açacak. Yakın bir zaman önce açılan ön-yüklemenin ardından kullanıcılar, veriler arasında herhangi bir DLSS veya XeSS kaydının da bulunmadığını gördüler.

Starfield’ın DLSS Modu Geliyor

Oyunun inceleme kopyasına erişmeyi başaran PureDark isimli bir mod üreticisi, ilaç olacak bir gelişmeye imza attı. Öyle ki ilk günden DLSS 2.0 ve DLSS 3.0 desteğini getireceği bir mod üzerinde çalışmaya da başladı.

Bethesda Softworks şirketinin modifikasyon üreticisi dostu olduğunu da göz önünde bulunduracak olursak, herhangi bir müdahalenin olmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Yani GeForce RTX ekran kartına sahip olan oyuncular, uzayda geçen rol yapma oyununu önemli NVIDIA teknolojilerinin de desteği ile oynayabilecekler.

Starfield’ın PC Dosya Boyutu Ortaya Çıktı

Geliştirilme süreci geçtiğimiz günlerde tamamlanmış olan Starfield, 6 Eylül 2023 Çarşamba günü PC ve Xbox Series için satışa sunulacak. Premium sürümüne sahip olanlar ise 1 Eylül 2023 Cuma günü oynamaya başlayabilecekler. İlk günden Game Pass kütüphanesine de eklenecek olan oyunun konsol versiyonu 126 GB ve PC versiyonu da 140 GB boş alana ihtiyaç duyacak.

Starfield Oynanışı ile İlgili Yeni Detaylar Paylaşıldı

Yeni Starfield Detayları

Yakın bir zaman önce Discord kanalı üzerinden bir soru-cevap etkinliği gerçekleştiren tasarımcı Emil Pagliarulo ve tasarım yönetmeni Will Shen, oyunla ilgili yeni bilgileri de bizlere sundular. Buna göre tüm büyük şehirlerde mülk sahibi olabileceğiz. Bunların bir kısmını satın alabilecek iken, bazıları da belirli görevleri tamamlamamız karşılığında gelecek.

Suç işlememiz durumunda, hapse girmek ile belirli bir ücret karşılığında serbest kalmak arasında seçim yapabileceğiz. Ayrıca tutuklanmaya karşı direniş gösterip kaçabileceğiz de.

Bazı eşyalar ‘Contraband’ yani ‘Kaçak’ olarak kabul edilecek ve güvenlik gemilerini bir şekilde atlatıp araklamak durumunda olacağız. Bu noktada, saklanabilmek için kullanabileceğimiz özel gemi modülleri olacak.

Oynanabilir tüm topluluklar bağımsız olarak tamamlanabilecek. Mürettebatımıza katılabilecek yirmiden fazla yapay zeka karakteri bulunacak. Her birinin kendisine özgü geçmişi, güçlü yanları, zayıflıkları ve hikayeleri olacak. Yoldaşların ise oyuna büyük katkısı olacak.

Exit mobile version