Star Wars: KotOR Remake Halen Yaşıyor

Güç halen bizimle!

Star Wars KotOR Remake Halen Yaşıyor

Bir süredir haber alamadığımız Star Wars: KotOR Remake ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yakın bir zaman önce ortaya atılan iptal edileceğine dair iddiaların aksine, oyunun geliştirilmesine devam ediliyor.


İlginizi Çekebilir: Horizon: Forbidden West Devam Oyunu Geliştiriliyor


2021 yılının Eylül ayında düzenlenmiş olan PlayStation Showcase sırasında, geceye damgasını vuran duyurulardan bir tanesi de Star Wars KotOR Remake olmuştu. Ancak geçtiğimiz yıl Jason Schreier tarafından yayınlanan rapor ile işlerin pek de yolunda gitmediği söylenmişti. Bunun akabinde, Embracer Group tarafından AAA projelerden birinde geliştirici değişikliği yapılmıştı. Bahsi geçen projenin de yeniden yapım Star Wars KotOR olduğu tahmin edilmişti. Bunun en büyük dayanak noktası ise Schreier tarafından hazırlanan raporda, bazı Aspyr geliştiricilerinin destek konumunda bulunan Saber Interactive stüdyosunun yeniden yapım projesinin geliştirilme aşamasında liderliğe geçebileceğine dair inancının olduğu söylenmiş olmasıydı.

Star Wars: KotOR Remake Yaşam Belirtisi Gösterdi

Geride bıraktığımız finansal yılın bitimine ilişkin olarak Embracer Group tarafından yayınlanan yıl sonu raporunda, 24 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla hem geliştirilme aşamasında hem de yayınlanacak olan oyunlar ile ilgili bir kısma yer verilmiş. On birinci sayfadaki bu kısımda sıradaki Tomb Raider, Warhammer 40.000: Space Marine II, Remnant 2 ve RIDE 5 gibi oyunların adı geçer iken, PC ve PlayStation 5 için geliştirilmekte olan yeniden yapım Star Wars: KotOR de yer alıyor.

Yeniden yapım hakkında ek bir detay verilmiş değil. Ancak 15 Temmuz 2023 tarihinde oyun yirminci yaşına girmiş olacak. Diğer bir deyişle, uzun zamandır hakkında yeni resmi bir haber alamadığımız oyun için merak edilen yeni detayları o gün öğrenebilecek olabiliriz. Elbette kapalı kapılar ardında ne olduğunu tam olarak bilemiyoruz. Haliyle bir pas geçme söz konusu da olabilir ama umut etmek bedava, değil mi?

Exit mobile version