Star Wars Filmleri İzleme Sırası

Yakın bir zamanda Star Wars evreninin büyülü dünyasına giriş yapmaya hazırlanıyorsanız, filmleri hangi sırayla izlemeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Sizler için oluşturduğumuz bu listede Star Wars Filmleri İzleme Sırası ile karşınızdayız.


Benzer İçerik: Ant-Man Türkiye’de Çekimlere Başladı


Star Wars Filmleri Hangi Sırayla İzlenmeli?

Star Wars Filmleri İzleme Sırası

Star Wars filmlerinin temelde karmaşık bir düzene sahip olduğunu söylemek gerekiyor. Örneğin serinin ilk filmi olan Star Wars Episode IV: A New Hope üzerinden örnek verelim: Episode IV, serinin yayınlanan ilk filmi olsa da hikayeye adapte olabilmek için belirli bir düzeni takip etmek isteyeceksiniz.


Star Wars Filmleri İzleme Sırası

Bu noktada hemen yukarıda verdiğimiz sıralamayı takip ederek Star Wars Episode I: The Phantom Menace (1999) ile başlayın ve sonrasında da Star Wars Episode II: Attack of the Clones (2002) ve Star Wars Episode III: Revenge of the Sith (2005) ile devam edin.

Hikayenin bir sonraki bölümüne geçmeden önce sırasıyla Solo: A Star Wars Story (2018) ve Rogue One: A Star Wars Story (2016) ile devam etmek isteyebilirsiniz. Öte taraftan bu iki filmi atlarsanız çok da büyük bir kaybınız olmayacak.

En azından bana göre..

Daha sonra da sırasıyla Star Wars Episode IV: A New Hope (1977) ile başlayarak Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back (1980) ile devam edin. Bundan sonra tamamı ile bölümlere dayalı bir şekilde ilerleyebilirsiniz.

Bu arada 1977, 1980 ve 1983 gibi yıllar gözünüzü korkutmasın çünkü bu filmler pek çok hayranın favori filmleri, hatta en favori filmi, arasında yer alıyor. Ben de zevkle izledim.

Star Wars Episode VI: Return of the Jedi (1983) filminden sonra Star Wars Episode VII: The Force Awakens (2015) ile biraz daha modern bir havaya döneceksiniz.

Bundan sonra ise Star Wars Episode VIII: The Last Jedi (2017) ve Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker (2019) ile mevcut seriyi sonlandırabilirsiniz.

Tebrikler!

Exit mobile version