Star Wars Eclipse Geliştirme Sorunları Yaşıyor!

Quantic Dream zora girdi.

Star Wars Eclipse Geliştirme Sorunları

Quantic Dream‘in yaklaşan aksiyon-macera çok oyunculu oyunu Star Wars: Eclipse‘in, The Game Awards 2021’deki ilk gösteriminden sadece haftalar sonra geliştirme sorunlarıyla karşı karşıya olduğu bildiriliyor. Paylaşılan detaylara göre, ana sorunlardan bazılarının Quantic Dream’deki son cinsel taciz iddialarını çevreleyen işe alma zorlukları etrafında döndüğü söyleniyor. Oyunun motoru çok sayıda oyuncu veya NPC için tasarlanmadığından, stüdyonun oyunun çok oyunculu yönünü uygulamakta zorlandığı da iddialar arasında. Star Wars Eclipse geliştirme sorunları yaşıyor. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Star Wars: Eclipse Detayları Orta Çıkıyor


Star Wars Eclipse Geliştirme Sorunları

Bilgiler, daha önce Star Wars: Eclipse’in “en az” dört yıl daha yayınlanmayacağını bildiren sektörün önde gelen isimlerinden Tom Henderson’dan geliyor. Henderson’a göre, Star Wars: Eclipse aslen Sony’nin Detroit: Become Human lehine reddettiği “Project Karma” olarak başladı. Quantic Dream daha sonra aynı materyalleri kullanarak Lucasfilm’e bu projeyi taşıma kararı aldı. Lucasfilm ve Disney sonunda Quantic Dream’in bu projeyi geliştirmesine yeşil ışık yaktı, ancak görünüşe göre işler o kadar da sorunsuz gitmedi. Star Wars: Eclipse’in halihazırda 18 aydır geliştirilmekte olduğu biliniyor ancak şu anda oynanabilir bir sürümü yok.

Elbette bu sorunlar oyunu rafa kaldıracak kadar ciddi engeller oluşturmuyor, ancak Paris merkezli stüdyoda yakın zamanda cinsel taciz ve işyerinde taciz iddiaları ile Quantic Dream görünüşe göre projede çalışacak personel bulmakta zorlanıyor. İddialar ayrıca stüdyonun kendisini potansiyel alıcılara satma planlarına da darbe vurdu – Quantic Dream dahili motorunu daha da geliştirmek için kaynaklar sağlaması gerekiyordu. Bu konuda başarısız olmuş oldular diyebiliriz.

Oyun Hakkında: Zaman içerisinde çıkan söylentilerin ardından Quantic Dream tarafından geliştirilmekte olan Star Wars: Eclipse, The Game Awards 2021 şovu sırasında duyurulmuştu. AccNGT tarafından yapılan paylaşım ile Star Wars: Eclipe detayları ortaya çıktı. Bahsi geçen kaynağın, The Game Awards 2021 şovundaki duyurusu öncesinde, bir ekran görüntüsü ile oyunun tam ismini sızdırmış olmasına bakarak güvenilir olduğunu söyleyebiliriz. Ne var ki yine de açık kapı bırakmakta fayda var.

Verilen bilgilere göre, iddialı ve özgün olarak tanımlanan yeni Star Wars oyunu Quantic Dream Montreal ve Paris stüdyoları tarafından bir buçuk yıldır ve kendilerine özel bir grafik motoru ile geliştiriliyor. The Last of Us’tan esinlenilen oyun, açık dünya oynanış sunan ve çizgisel olmayan etkileşimli hikaye anlatımı özelliği taşıyan aksiyon-macera türünde olacak. Aksiyon oynanışı geleneksel olacak iken, stüdyonun daha önceki oyunları ile karşılaştırıldığında, daha fazla oynanabilir karakter içerecek.

Daha önceden ortaya atılan bilgiler ile çok oyunculu modunun da bulunacağını öğrenmiştik. AccNGT bu bilgiyi onaylıyor, ama mod ile ilgili herhangi bir detay verilmiş değil. Bu mod ile ilgili detaylar için bir süre beklememiz gerekecek. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın sevgili Turuncu Levye

Exit mobile version