Sony, Yeni Bir Dava ile Karşı Karşıya Kaldı

Japon teknoloji devine karşı yeni bir dava açıldı...

Bildiğiniz gibi Japon teknoloji devi, gerek stüdyo satın alımları, gerek PlayStation Plus servisine eklenen yeni oyunlar, gerekse de Microsoft ile yaşanan sürtüşmeler olsun, son dönemde gündemden düşmüyor. Şimdi de Sony, yeni bir dava ile gündeme geldi. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Microsoft ile Sony Arasında Bir Gerginlik Yaşanıyor


Sony, Yeni Bir Dava Karşı Karşıya Kaldı

Tüketici hakları savunucusu olan Alex Neill’ı harekete geçiren durum kaynağında, Japon teknoloji devinin pazardaki gücünü kötüye kullanarak oyun geliştiricileri ve yayıncılar üzerinde adil olmayan koşulları uygulamaya koyarak, tüketiciler için oyun ve indirilebilir içerik fiyatlarını yükseltmeye zorlayarak rekabet kuralını çiğnemesi yatıyor.

Söylenene göre, PlayStation Store üzerinden alınan her bir dijital oyun ve oyun içi satın alım başına % 30 da komisyon kesintisi yapılarak kullanıcılardan olması gerekenden fazla ücret alınmış. Bu da, Japon teknoloji devinin kasasına fazladan beş milyar sterlin girmesi ile sonuçlanmış.

Geçtiğimiz Cuma günü Rekabet Temyiz Mahkemesi ile kayda geçirilen iddia, 19 Ağustos 2016 yılından bu yana Birleşik Krallık sınırları içerisinde dijital oyun veya oyun içi içerik almış olan dokuz milyon kadar tüketiciyi kapsıyor. Bireysel olarak verilen maddi zararın ise 67 ile 562 sterlin arasında değiştiği söylenmiş. Diğer bir deyiş ile dava oyuncuların lehine sonuçlanırsa, kişi başı bahsi geçen aralıkta tazminat talebinde bulunabilecek.

1200x627-playstation-network-psn-dunya-genelinde-coktu-1619593725527

Oyun sektörünün artık Birleşik Krallık’taki en büyük eğlence sektörü olduğunu söyleyen Neill, topluluk ve iletişim için oyunlara güvenen insanların sayısının çok fazla olduğunu ve bilhassa geçim sıkıntısı krizinin ortasındayken Sony’nin eylemlerinin milyonlarca insana zarar verdiğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan, davayı yöneten Natasha Pearman ise konuyla ilgili olarak Sony tarafının PlayStation oyunlarının ve oyun içi içeriğinin dijital dağıtımını domine ettiğini dile getirdi. Bunun da tüketicilere Sony tarafından sağlanan servislerin ücretlerinin orantısı dışında aşırı ücretler ile yansıdığını söyleyerek, Alex Neill’in söylemlerini de destekledi.

Son olarak bu davanın, geniş ticari davaları inceleyen ve dava ve uzlaşma bilirkişilerinin oluşturduğu Woodsford ekibi tarafından finanse ediliyormuş. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version