Sony Square Enix Tokyo’yu Almakla İlgileniyormuş

Şu an için taraflardan herhangi bir açıklama gelmedi...

Eidos kurucusu Stephane D’Astous’a göre Sony Square Enix Tokyo‘yu bünyesine katabilir. En azından duyduğu söylentiler bu yöndeymiş. Şu anlık resmiyet kazanmamış olan durumun detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PlayStation Repeat.gg eSpor Platformunu da Satın Alıyor


Son dönemde, Embracer Group, Microsoft, Sony ve Tencent arasındaki satın alımlar bir hayli çekişmeli hale geldi. Bu şirketlerden Microsoft, ZeniMax Media şirketinin ardından bu yılın başlarında Activision Blizzard satın alım hamlesi ile oyun sektöründe büyük bir bombayı patlatmıştı. Ne var ki henüz süreç tamamlanmış değil ve FTC ile CMA kuruluşlarının onay vermesi bekleniyor.

Rakibi Sony ise Haven Studios ve Bungie stüdyolarını PlayStation Studios bünyesine katmış iken, yakın bir zaman önce eSpor platformu Repeat.gg için de masaya oturulduğunu öğrenmiştik. Peki satın alımın sonrasında Japon teknoloji devi için sırada ne var?

Bildiğiniz gibi, geride bıraktığımız zaman zarfında birçok söylenti duymuştuk. Bunlardan bir tanesi, doğrudan Hideo Kojima tarafından yalanlanmış olan Kojima Productions iken, Square Enix, FromSoftware ve Konami ile ilgili söylentiler de duymuştuk. Ancak hiçbirisi için resmi bir açıklamada bulunulmadı.

yFxLyLfzZbTjcuqpmKddRL-1200-80

Sony Square Enix Tokyo’yu Alacak Mı?

Yakın bir zaman önce, Games Industry tarafından Eidos kurucusu Stephane D’Astous ile bir röportaj yapıldı. Hem Square Enix satın alımı sırasında hem de 2013 yılındaki ayrıldığı dönemde sahne arkasında nelerin yaşandığının konuşulduğu röportajda D’Astous, Japon teknoloji devinin Square Enix Tokyo’yu satın almakla ilgilendiğini duyduğunu söyledi.

“Eğer satır aralarını okuduysam, Square Enix Japonya başta umduğumuz kadar kararlı değildi. Ve ortada tüm bu birleşme ve satın alım faaliyetleri, Sony’nin Square Enix’i bünyesinde gerçekten istediğiyle ilgili söylentiler var.

Sony’nin Square Enix Tokyo’yla, ama şirketin geri kalanıyla değil, gerçekten ilgilendiğini söylediğiyle ilgili söylediğine dair söylentiler duydum. Yani, sanırım Square Enix Üst Yöneticisi Yosuke Matsuda garaj satışı gibi gösterecek.”

Hatırlayacağınız üzere, Haziran ayı içerisinde Embracer Group Deus Ex, Thief ve Tomb Raider markalarını beraberinde stüdyoları ile satın almak için Square Enix ile el sıkıştıklarını duyurulmuştu. Üç yüz milyon dolarlık anlaşma tamamlandığında, Crystal Dynamics, Eidos Montreal ve adı daha sonradan değişecek olan Square Enix Montreal stüdyoları, THQ Nordic çatı şirketinin bünyesine geçmiş olacaklar.

Bu anlaşmanın duyurulmasından birkaç gün sonra ise Japon teknoloji devinin Square Enix’i gözlemeye başladığına dair söylentiler ortaya çıkmıştı. Bakalım konuya ilişkin olarak yapılacak olası resmi açıklama ne yönde olacak? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version