Sony PS Plus Servisi Oyunlarını Gizlice Ekleyip Kaldırıyor

Gözler Sony'ye döndü...

Kullanıcılar tarafından yapılan geri dönüşlere bakılırsa, Sony PS Plus servisi oyunlarını gizlice ekleyip kaldırıyor. Evil Genius 2: World Domination ve Super Stardust Portable oyunları ilk göze çarpan örnekler oldu. Konuyla ilgili henüz resmi açıklama yapılmaz iken, detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yenilenmiş PlayStation Plus Ülkemizde Faaliyete Geçti!


Yenilenmiş PlayStation Plus servisi 23 Haziran 2022 Perşembe günü ülkemizde de faaliyete geçmişti. Ücretlendirmelerinin farklılık gösterdiği Essential, Extra, Premium ve Deluxe olmak üzere birden fazla abonelik seçeneği var ve her biri de farklı imkanlar sunuyor.

Sony PS Plus Servisi Abonelikler

Sony PS Plus Servisi Oyunlarını Gizlice Ekleyip Kaldırıyor Mu?

Halihazırdaki servisin kütüphanesinde, yedi yüzden fazla oyun bulunuyor. Ne var ki kullanıcılar, yenilenmiş PlayStation Plus için yapılan reklam kampanyasında kullanılan bazı PlayStation 4 ve PlayStation 5 oyunlarının habersiz bir şekilde kaldırıldığı ve buna karşılık da yeni oyunların eklendiğini dile getiriyorlar. Öyle ki, Deluxe, Extra ve Premium kataloğu üzerinden indirilmiş olan belirli oyunlar için kullanıcılar, satın alım için mağazaya yönlendirildiklerini belirttiler.

Örnek olarak gösterilen ise Evil Genius 2: World Domination. Bu oyun, ayın başlarında servis kapsamında Birleşik Devletler’de yaşayan oyunculara sunulmuştu. Yenilenmiş PlayStation Plus’ın 23 Haziran 2022 tarihinde yeni bölgelerde faaliyete geçmesinin ardından, Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Afrika kataloğunda yer almıyormuş. Dahası ise Birleşik Devletler’deki aboneler de oyuna servis üzerinden erişememeye başlamışlar. İşin ilginç yanı, reklam kampanyasında halen bahsi geçen oyun kullanılıyor. Hal böyle olunca, “Acaba ortada teknik bir sorun mu var?” sorusu da akıllara gelmiyor değil.

Öte yandan, kafaları karıştıran Evil Genius 2: World Domination hadisesine karşılık olarak servisin yeni oyunu Super Stardust Portable oldu. Kullanıcılar tarafından belirtilene göre, servise ekleneceği önceden belirtilmemiş olan Housemarque oyunu, Birleşik Devletler’de ve Güney Afrika’da yaşayan oyuncuların erişimine açık olduğu rapor edildi.

Yaşanan bu durum ile ilgili olarak henüz Sony Interactive Entertainment tarafından herhangi bir açıklama yapılmış değil. Olası yeni gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version