Sony PlayStation 4 için Oyun Çıkartmayacağı Zamanı Açıkladı

Eski nesil konsol için zaman daralıyor...

Sony PlayStation 4 konsoluna oyun çıkartmayı bırakacağı zamanı netleştirdi. Buna göre, kullanıcıların önünde üç yıl kadar bir zamanı var. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Sony PlayStation için İleriye Dönük Planlarından Bahsetti


Hatırlayacağınız üzere Sony Interactive Entertainment başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan, PlayStation 5 konsolunun çıkışından itibaren üç yıl boyunca PlayStation 4 için olan desteklerinin devam edeceğini açıklamıştı. Ne var ki dünya genelinde yaşanan yarı iletken tedariği kaynaklı çip sorunu, çıkışı sonrasında yeni nesil konsoluna ulaşmayı zorlaştırmıştı. Bunun için B planının devreye sokulacağı ve PlayStation 4 üretimine ağırlık verileceği söyleniyordu.

Japon teknoloji devi elbet bir süre sonra bir önceki nesil konsola olan desteğini sonlandıracak. Normalinde bunun önümüzdeki yıla denk geleceğini biliyor olsak da, çip sorunu PlayStation 4 için bir nevi ömür uzamasına da yol açmış gibi görünüyor.

Sony PlayStation 4 için Oyun Çıkartmayı Ne Zaman Sonlandıracak?

Sony Interactive Entertainment tarafından yakın bir zaman önce analistlere ve yatırımcılara yönelik olarak düzenlenmiş olan sunumdan alınan bir resimde, şirketin birinci parti oyunlarını ileriye yönelik olarak nasıl geliştirmeyi istediği gösteriliyor.

sony ps4 oyun

Sizin de göreceğiniz üzere, 2022 sonrasında 2023 ve 2024 sütunları görünmez iken, 2025 sütununda ise PlayStation 4 yazılımına ilişkin bir şey yer almıyor. Bunun yerine, mobil, PC ve PlayStation 5 kapsamı görülebiliyor. Diğer bir deyişle, tahminen en geç üç yıl sonrasına kadar PlayStation 4 oyunları için desteğin kesileceği ve bütünüyle mevcut nesle odaklanılacağı anlaşılıyor.

Bildiğiniz gibi yakın bir zaman önce yapılan açıklamalar ile 2023 yılında iki nesil konsol arasında farkın kapatılması, 2024 yılında ise satışlarda PlayStation 5’in PlayStation 4’ün önüne geçmesi hedefleniyor. Haliyle bu, bir nevi önceki nesil konsolun geride bırakılması için bir plan anlamı da taşıyor gibi görünüyor.

Zaten artık oyuncular da son teknolojinin nimetlerinden faydalanılan oyunlar görmeyi istiyorlar. Japon teknolojinin devinin de üç yıl içerisinde artık bu talebe tam anlamıyla cevap vereceğini net olarak anlayabiliyoruz.


Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sony Interactive Entertainment cephesi mevcut nesil oyunlara ağırlık vermek için geç mi kaldı, yoksa ideal bir zamanda mı geçiş yapıyor? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version