Sony PlayStation 2 20. Yaşını Kutluyor!

O kadar oldu mu yahu?

Sony PlayStation 2 20. Yaşını Kutluyor!

Sony’nin dillere destan oyun konsolu PlayStation 2 bugün 20. yaşını kutluyor. İlk olarak 4 Mart 2000 yılında Japonya’da piyasaya sürülen cihaz, yakaladığı çıkış ve satış başarısıyla Sony PlayStation’un en gözde cihazlarından biri olarak kabul edilmekte. Sony PlayStation 2 20. yaşını kutluyor. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: PlayStation Plus Zamnları! Turuncu Levye Ekibi Ne Düşünüyor?


Sony PlayStation 2 20 Yaşında

Efsanevi konsol PlayStation 2 20. yaşına bugün girdi. Sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımda bulunan firma, cihazın 20 yıl önce bugün hayatımıza girdiğini takipçilerine duyurdu. Paylaşılan verilere göre PlayStation 2 dünya genelinde toplam 157 milyon adet satış ile en çok satan oyun konsolu ünvanına sahip.

Buna ek olarak donanım açısından rakibi Xbox’dan düşük olmasına rağmen yüksek oyun bulunabilirliği ile Xbox’ın önüne geçmiş biraz cihazdı. Günümüze kadar PlayStation 2 için 11 bin adet farklı oyun üretilmiştir. Üretilen oyunlar ise dünya genelinde bir buçuk milyara yakın satış başarısı gerçekleştirmiştir.

PlayStation 2 döneminde ilginç olaylarla da karşılaşmadık değil. İngiltere’de 2002 yılında Dan Holmes isimli Playstation 2 oyun konsolu tutkunu, resmi olarak adını Mr PlayStation 2 olarak değiştirmiş ve bir PlayStation 2 ile evlenmek istemiş ancak buna izin verilmemiştir. Merak edenler için cihazın teknik detaylarını da aşağıya bırakıyoruz.

Peki ya siz dönemin efsanevi konsolu PlayStation 2 hakkında neler düşünüyorsunuz? İlginç anılarınız varsa aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

 

 

Exit mobile version