Sony Özgün Bir AAA Oyun Üzerinde Çalışıyormuş

Bakalım bizi neler bekliyor?

Bildiğiniz gibi Sony bünyesinde PlayStation 5 için geliştirilmekte olan fazlaca oyun var ve bunların büyük bir bölümü de henüz duyurulmuş durumda değil. Şimdi listeye yenileri eklendi. Sony özgün bir AAA oyun dahil yeni projeler üzerinde daha çalışıyor.


İlginizi Çekebilir: PC’ye Gelen PlayStation Oyunları Sony’ye Büyük Kâr Sağlıyor


Twitter kullanıcısı Timur222 tarafından Japon teknoloji devi bünyesinde geliştirilen ve henüz duyurusu yapılmamış yeni projeler fark edilmiş. Belirgin detayların olmadığı bu projelerden bir tanesi ise bütünüyle özgün bir fikri mülkiyetmiş.

Sony Interactive Entertainment bünyesinde Kıdemli Görsel Efekt Sanatçısı olan Dylan S., LinkedIn profilinde yer verdiğine göre, henüz duyurulmamış bir oyunun 2023 yılı için planlandığı görülüyor. Sanatçı, geçmişinde God of War Ragnarök, Topgun: Maverick dahil bazı Hollywood filmlerinde de görev almış. Profilinin açıklama kısmında ise diziler, filmler ve oyunlar için fotoğraf kalitesinde ve stilize edilmiş efektler yarattığı yazılı. Bahsi geçen oyunun bu yıl içerisinde çıkacağı göz önünde bulundurulacak olursa, bu da uzun zamandır geliştirilme aşamasında olduğuna ve ek bilgilere göre AAA seviyesinde olduğuna işaret sayılabilir. Ne var ki bunun haricinde hiçbir bilgi yok.

PS5 ve PS4 Güncel Satış Rakamları Belli Oldu

Sony Özgün Bir AAA Oyun ile Karşımıza Çıkacakmış

Diğer yandan, Sony Interactive Entertainment bünyesinde geliştirildiği söylenen bütünüyle özgün fikri mülkiyet ise Görse Efekt Şefi ve Sanat Yönetmeni Jonathan Harman’ın LinkedIn profiline yansıdı. Harman, daha önceden Days Gone ve Horizon: Forbidden West dahil çok çeşitli projeler üzerinde de çalışmış.

Son iki projeden biri altmıştan fazla geliştiriciden oluşan bir ekip ile yürütülüyor. Baş Teknik Program Yöneticisi Tangirala tarafından belirtilene göre, ekibe hem yurt içinden hem de dışından yeni bireyler alınıyormuş. Ne var ki bir oyun mu yoksa yeni bir girişim mi olup olmadığı net bir şekilde belirtilmemiş, ama görünüşe göre PlayStation Plus veya yeni PlayStation 5 modeli ile ilgili bir şey olabilir.

Diğer projenin ise fazlasıyla stilize edilmiş bir AAA oyun olduğu söyleniyor. Herhangi bir detay bulunmadığı için de net bir çıkarımda bulunmak zor oluyor. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version