Sony’nin Özel Oyun Politikasına Neler Oluyor?

PlayStation kullanıcıları seri kızgın atıyor..

Sony PlayStation 4 Özel Oyunlar

Söz konusu şey Microsoft ile Sony arasındaki oyun konsolu savaşı olduğunda PlayStation modelleri özel oyunları ile öne çıkıyor ve açıkçası bunun gayet başarılı bir satış stratejisi olduğu söylenebilir. Buna karşın son zamanlarda birkaç özel oyunun bilgisayarlara da çıkacağını öğrendik. Üstelik bu oyunların aslında platformun temel taşlarını oluşturduğunu söyleyebiliriz. Peki Sony ne yapmaya çalışıyor?

Açıkçası pek emin değilim.


İlginizi Çekebilir: PlayStation Türkiye’den PS4 Zam Açıklaması!


Sony Özel Oyun Politikasında Gevşemeye Gidiyor!

PlayStation platformuna özgü özel oyunların bilgisayarlara doğru kaymaya başladığını Horizon Zero Dawn ile birlikte duymaya başladık. Güncel durumda platformun mihenk taşı olarak adlandırabileceğimiz bazı oyunlar da bilgisayarlar için listelendi. Asıl soruya geçmeden önce bu oyunların bazılarını sizlerle paylaşalım. Bu arada listeye göz atmadan önce oturup sakince nefes almanızı tavsiye ederim.

Not: Listedeki bazı oyunların bilgisayarlara çıkacağına yönelik kesin işaretler ve açıklamalar yer alıyor olsa da bazı oyunların sızıntılar ve söylentiler dahilinde eklendiğini belirtelim. Şirketin atabileceği adımlara bağlı olarak listeye başka oyunlar ekleyebilir ya da mevcut oyunları çıkartabiliriz.

– Horizon Zero Dawn

– Gran Turismo Sport

– Days Gone

– The Last of Us

– Uncharted: The Nathan Drake Collection

– God of War

– The Last of Us Part 2

– Persona 5: Royal

– Bloodborne

Peki asıl soruya gelelim. Sony ne yapmaya çalışıyor?

Şirketin daha öncesinde yaptığı açıklamalarda bunun aslında bir tanıtım kampanyasının parçası olduğunu duymuştuk. Yani şirket, bazı oyunları diğer platformlara da yayınlayarak diğer oyuncuların bir anlamda neler kaçırdığını görmelerini istiyor. Bu, eski oyunlar için bir miktar kabul edilebilir olsa da listede bazı yeni oyunlara yönelik söylentilerin de yer aldığını görüyoruz. Üstelik, listenin gün geçtikçe artığını da göz önüne almamız gerekiyor.

Şirket, bunu bir kampanya dahilinde yürütüyor olsa dahi atılan bu adımların oyuncular tarafından pek de hoş karşılanmadığı söylenebilir. Kullanıcılar da bir taraftan “O zaman biz niye aldık?” gibi düşünceler içerisine girebiliyor.

Bunun pek de haksız bir haykırış olmadığı söylenebilir.

Tabii PlayStation kullanıcıları bunu hoş karşılamasa da bu haberin bilgisayar oyuncuları için sevindirici bir haber olduğunu da göz ardı etmemek gerekiyor. Yani işin içinden çıkmanın zor olduğu söylenebilir.

Güncelleme: Days Gone’dan sonra Gran Turismo Sport, Uncharted: The Nathan Drake, Persona 5 Royal, Bloodborne, God of War ve The Last of Us Part 2’de PC için listelendi. Liste hakkında Sony ve SEGA resmi açıklamada bulundu. SEGA ve Sony, bu listelemenin bir hata olduğunu ve sorunun Amazon Fransa’dan kaynaklandığı bilgisini paylaştı.


Peki siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Sony tarafından yürütülen bu politika doğru mu? Hangi platformu kullandığınızı da belirterek görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version