Sony de Oyun İçi Reklam Sistemi Üzerinde Çalışıyormuş

Japon teknoloji devi de trene atlamış olabilir...

Sony de Oyun İçi Reklam Sistemi Üzerinde Çalışıyormuş

Görünüşe göre Sony de oyun içi reklam sistemi için çalışıyor. Henüz şirket tarafından bir açıklama yapılmamış olsa da, bu yılın sonlarında hayata geçirilebilir. Detaylar haberimizde.


İlginiz Çekebilir: DualSense Güncelleme Uygulaması PC için Yayınlandı


Bildiğiniz gibi, resmi olmamakla birlikte Business Insider sitesine yapılan açıklamalar ile Microsoft tarafından ilk etapta ücretsiz oyunlara reklam eklenmesinin planlandığını öğrenmiştik. Geliştiricilere daha fazla para kazandırmak amacıyla hedeflenen girişimde, bunun oynayış deneyimini bozmamak için seçili markalar kapsamında oyun içine yerleştirilecek reklam panoları gibi yollar ile karşımıza çıkacağı söyleniyordu.

Sony de Oyun İçi Reklam Sistemi ile İlgileniyor

Şu an için Amerika menşeli yazılım devinden herhangi bir teyit veya yalanlama gelmemiş iken, benzer bir girişimin Sony Interactive Entertainment tarafından da planlandığına dair bir söylemler ortada dolaşmaya başladı.

Bloomberg sitesine konuşan kaynaklar tarafından aktarılanlara göre Japon teknoloji devi, proje üzerinde on sekiz ay önce çalışmaya başlamış. Ücretsiz oyunlar için kullanılacak ve geliştiricilerin oyunlarına reklam yerleştirmelerine yardım edecek olan projenin ortaklar ile testleri gerçekleştiriliyormuş. Bu sistem kullanılarak, geliştiricilerin bu yolla para kazanabilecekleri daha fazla ücretsiz oyun geliştirmeleri için teşvik edilmesi de sağlanacakmış.

Kaynaklar, her şeyin planlandığı gibi gitmesi durumunda, oyun içi reklam sisteminin bunu yılın sonunda hayata geçirileceğini söylüyorlar. Xbox oyunlarındakine benzer bir yöntem kullanılarak, mesela stadyumlara eklenecek panolar halinde karşımıza çıkacak iken mobil oyunlardakilere ve Youtube videolarındakilere benzer reklamların olabileceğinden de bahsedilmiş. İzlediğimiz her bir reklam başına da oyun iç eşyalar ile ödüllendirilecekmişiz.

Şu an için Japon teknoloji devinin elde edilecek gelirlerden pay alıp almayacağına dair bir açıklama yapılmamış olsa da, geliştiricilerin ve yayıncıların tüketici eylemlerine ilişkin toplayacakları verilerden ücret alacağı söyleniyor. Bununla birlikte, Sony Interactive Entertainment’ın oyuncuların kişisel bilgilerinin toplanmasının önüne geçmek istediği için hangi teknoloji şirketlerinin programa dahil olacakları konusunda oldukça sıkı davranıyormuş.

Microsoft ve Sony tarafında başladığı söylenen bu oyun içi reklam yerleştirme sistemi, ilerleyen zamanlarda daha başka şirketlerin de gündemine gelebilir. Bunu yaşanacak olan olası gelişmeler ile daha iyi göreceğiz. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version