Sony Kojima Productions Stüdyosunu Almış Olabilir (Güncel)

Gözümüz kulağımız Sony'de...

GÜNCELLEME: Hideo Kojima tarafından konuya ilişkin olarak Twitter üzerinden yapılan açıklamada, “Yanlış anlaşılma için üzgünüm, ama KOJIMA PRODUCTIONS bağımsız bir stüdyoydu ve bağımsız bir stüdyo olarak kalmaya devam edecek.” sözlerine yer verildi.

***

Sony Kojima Productions stüdyosunu satın almış gibi görünüyor. Her ne kadar şimdilik bu iddiaya bir yanı gelmemiş olsa da, değişen PlayStation Studios afişi ile duyurunun eli kulağında olabilir. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Sony ve Kirkbi Epic Games Şirketine 2 Milyar Dolar Yatırım Yaptılar


Bildiğiniz gibi bu yıla Activision Blizzard Entertainment satın alımı haberi ile bomba gibi başlamıştık. Oyun dünyasında büyük bir sarsıntıya neden olan bu gelişmenin ardından, gözler elbette Sony cephesine dönmüştü. Japon teknoloji devinin ne tür bir hamle veya hamleler yapacağı merak ediliyordu. Ortaya birtakım iddialar atılmış olsa da bunların şimdilik gerçekleşmediği ortada, ama son dönemde Bungie ve Haven Studios satın alımlarını görmüştük. Peki sıradaki satın alım hangisi olacak?

Sony Interactive Entertainment Üst Yöneticisi ve Başkanı Jim Ryan, yakın bir zaman önce yaptığı bir açıklama ile satın alımlara tam gaz devam edeceklerini yinelemiş iken geçtiğimiz haftalarda büyük bir hamlenin geleceğine dair iddialar ortaya atılmıştı.

Sony Kojima Productions Stüdyosunu Aldı Mı?

Sıradaki büyük satın alımın ne olacağına dair kafa yorarken Sony Interactive Entertainment cephesinde ilginç bir gelişme yaşandı. Kojima Productions, PlayStation Studios bünyesine katılmış olabilir.

Bu gelişmenin kaynağı ise değişen bir görsel oldu. Öyle ki Japon teknoloji devi, PlayStation Studios çatısı altındaki stüdyolar tarafından geliştirilmiş olan oyunların süslediği afişi birkaç yerde eş zamanlı olarak güncelledi. Güncelleme sonrasında ise bu oyunların arasına Death Stranding de katıldı. Görselin en solunda artık Concrete Genie oyunundan Ash yerine Samuel “Sam” Porter Bridges duruyor. Resetera kullanıcısı Toumari tarafından keşfedilen bu farklılık ile Kojima Productions stüdyosunun artık PlayStation Studios ailesine katıldığı söyleniyor.

Görselde Demon’s Souls da görülebiliyor iken, MLB: The Show, Aloy ve Gran Turismo resimlerinin de güncellenmiş olduğu dikkatlerden kaçmıyor.

Afişin önceki hali

playstation-studios-death-stranding-740x247

Afişin güncel hali

Şu an için Sony Interactive Entertainment tarafından herhangi bir teyit veya yalanlama gelmemiş olsa da, beklenen duyurunun eli kulağında olabilir. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version