Sony Bungie Stüdyosunu Satın Aldı!

Microsoft'tan sonra Sony de kendi hamlesini yaptı...

Sony Bungie Stüdyosunu Satın Aldı!

Geçtiğimiz dakikalarda yapılan duyuru ile Sony Bungie stüdyosunu satın aldığını duyurdu. 3.6 milyar dolara gerçekleştirilen satın alımın şartları ise bir hayli ilginç. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Microsoft Activision Blizzard’ı Satın Aldı!


Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz haftalarda yapılan Activision Blizzard satın alımı ile Microsoft 2022 yılının ilk büyük bombasını patlatmıştı. 68.7 milyar dolarlık satın alım sonrasında Amerika menşeli yayıncı, bünyesindeki bütün önemli stüdyolar ile yazılım devinin bünyesine dahil olmaya hazırlanır iken Sony cephesinden nasıl bir cevabın geleceği de merak ediliyordu.

Son dönemde bildiğiniz gibi önemli satın alımlar gerçekleşmişti. Microsoft dışında Take-Two Interactive de Zynga şirketini satın almış ve mobil tarafında da iddialı hale gelmeyi istediğini açıkça belirtmişti.

Bugün ise Japon teknoloji devinden sürpriz diyebileceğimiz bir hamle geldi ve Sony, eski Halo geliştiricisi Bungie’yi 3.6 milyar dolara PlayStation Studios ailesinin bir parçası haline getirdiğini duyurdu.

Birleşik Devletler merkezli stüdyo, 1991 yılında kurulmuştu. 2000 yılında Microsoft tarafından satın alınmış olan Bungie, 2007 yılına kadar çıkan Halo oyunlarını geliştirdikten sonra, 2010 yılı itibarıyla Amerika menşeli yazılım devi ile olan yollarını ayırarak Activision ile on yıllık bir anlaşma imzalamıştı. Bu süreçte Destiny ve Destiny 2 oyunları ile karşımıza çıkan geliştirici, 2020 yılı içerisinde sona eren anlaşma sonrasında ise kendi kanatları ile uçma yoluna gitmişti.

Sony Bungie Stüdyosunu PlayStation Studios Ailesine Kattı

Bugün yapılan duyuru neticesinde, Bungie 3.6 milyar dolar karşılığında PlayStation Studios ailesinin bir parçası haline geldi. Ne var ki, yapılan duyuruda belirtilen anlaşmanın şartlarının bir hayli ilginç olduğunu söylemek gerek. Her ne kadar bir satın alım söz konusu olsa da, Bungie bağımsız bir stüdyo olarak kalmaya devam edecek. Geliştirdiği oyunları diğer platformlara da çıkartacak olmasının yanı sıra, tercih ettiği oyunlarını kendi başına yayınlama hakkına da sahip olacak.

Satın alım duyurusunun akabinde Destiny 2 hakkında da bir açıklama yapan Amerikalı stüdyo, oyunun tüm platformlardan kaldırılmayacak. Hatta ‘tek topluluk, çok platform’ kapsamında yeni platformlar da eklenecek. Mutlak yaratıcı özgürlük ve Destiny evreni konusunda bağımsızlık vurgulanır iken, oyuncuların platform fark etmeksizin aynı oyun deneyimini yaşayacaklarının sözü de verilmiş. Bu bağlamda, sıradaki genişletme paketi olan Witch Queen platforma özel içerik barındırmayacak olup, Destiny 2 oyununun da platformlar arası kayıt, çapraz platform oynanışı ve yardımcı uygulamasının satın alımdan etkilenmeyeceği de vurgulandı.

Evet, sizin de gördüğünüz üzere 2022 yılına da satın alımlar ile girdik. Microsoft, Sony derken bakalım sıradaki satın alım hamlesi kimden gelecek? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version