Sınırlı Sayıda PlayStation 5 Amazon Türkiye’de Satışta!

Maalesef stok sorunu hala devam ediyor.

Amazon.com.tr, bugün yaptığı açıklamayla Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 ’in sınırlı sayıda stoklarla satışa sunulduğunu duyurdu. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: PlayStation Store Ocak İndirimleri Başladı!


PlayStation 5 Sınırlı Sayıda Amazon Türkiye’de

Amazon.com.tr, bugün yaptığı açıklamayla Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5’in sınırlı sayıda stoklarla satışa sunulduğunu duyurdu. Amazon.com.tr müşterileri, yeni yıl öncesinde ister kendileri ister sevdikleri için PS5 satın alma şansına sahip olabiliyor. Sınırlı sayıda olan PS5 bugün TSİ 18:00’da satışa sunulacak.

PlayStation 5

Amazon Türkiye’nin PlayStation 5 sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

SSD, PS5 ile sunulacak deneyimin temel anahtar taşıdır. PS5’te dahili depolama kapasitesi 825 GB. Bu, Xbox Series X’te bulacağınızdan daha az. SSD’ler sadece daha hızlı yüklenmekle kalmaz, teorik olarak daha büyük açık dünyalara da izin verir. Ayrıca sistem belleğinin daha verimli kullanılmasına da olanak sunar. Buna ek olarak daha fazla bant genişliğine sahiptir ve RAM’e yüklenen potansiyel gereksiz veri yığınları gerektiğinde SSD’e de yüklenebilir.

Eğer bu kapasitesi sizin için yetersiz ise cihazda bir adet de NVMe SSD yuvası yer alıyor. Ancak şu an piyasada gerekli PCIe 4.0 arayüzünü kullanan çok sayıda sürücü yok. Bunların en az 5,5 GB / sn aktarım hızına sahip olması gerekiyor.

PS5’te oynayacağınız PS4 oyunları normal bir HDD’e kaydedilirse gayet iyi bir şekilde çalışır ve bu nedenle SSD’i gereksizce kullanmanıza gerek kalmaz. PlayStation 5’te yer alan AMD Zen 2 işlemci sekiz çekirdekten ve on altı iş parçacığından oluşan özel olarak tasarlanmış bir işlemcidir. PS5 16 GB GDDR6 RAM ile geliyor. Bu belleğin bant genişliği ise 480 GB / sn.


Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yaşanan stok sorunu ne zaman son bulur? Aşağıda yer alan yorumlar kısmından düşüncelerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version