Silent Hill Oyunları, İlk Filmin Yönetmeni Tarafından Onaylandı

Geliyor gelmekte olanlar!

Silent Hill Oyunları, İlk Filmin Yönetmeni Tarafından Onaylandı

Duyurulacağı günü büyük bir özlemle beklediğimiz yeni Silent Hill oyunları, henüz Konami cephesinden bir ses gelmiyor olsa da, ilk filmin yönetmeni Christophe Gans tarafından onaylandı. Gans aynı zamanda yeni Silent Hill filmi için de önümüzdeki sene çekimlere başlayacakmış. Tüm detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Silent Hill: The Short Message, Yeni Oyunun Adı Olabilir


Her ne kadar şimdilik resmi bir açıklama olmasa da, Silent Hill cephesinde söylentiler ile hareketlilik yaşanıyor. Birçok kez yaşanan Silent Hill 2 Remake sızıntısının ardından, yakın bir zaman önce de Silent Hill: The Short Message Güney Kore menşeli GRAC (Oyun Derecelendirme ve İdare Komitesi) tarafından derecelendirilmişti.

Şu an için Konami ağzındaki baklayı çıkartamadığı için, tam olarak neyin yaşandığı konusunda resmi bir bilgiye ulaşmak da mümkün olmuyor. Ancak ilk Silent Hill filminin de yönetmenliğini yapmış olan Christophe Gans tarafından ortaya atılan söylemler dikkat çekici oldu.

Gazeteci Alan Jones tarafından geçtiğimiz ayın sonlarına doğru Twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile Gans’ın 2023 yılının Şubat ayında Return to Silent Hill filminin çekimlerine başlanacağını ve yılın sonlarına doğru da tamamlanacağını duyurmuştu. Önceki iki film ile bağlantılı olmayıp, tamamıyla farklı bir hikaye sunacağı ve Silent Hills demosu P.T.’den de esinlenileceği söyleniyor.

Yeni Silent Hill Oyunları için Gans’tan Önemli Açıklamalar Geldi

Yakın bir zaman önce Fransız Movie and Game tarafından yapılan bir röportaj sırasında konuşan Christophe Gans, serinin yeni oyunları ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Gans, sıradaki Silent Hill oyunu hakkında birkaç şey bildiğini söyledi. Esas geliştiriciler olan Team Silent ve Konami ile işbirliğinde olduğunu da sözlerine ekledi.

“Konami’deki esas geliştiricilerle, Team Silent ile çalışıyorum. Konuştuğumuz sırada, geliştirilme aşamasında olan birkaç oyun var. Birkaç ekip büyük oyunlar üzerinde çalışıyor. Markayı diriltecekler. Açıkça fevkalate olan Resident Evil’in yeniden yapımlarının başarısından etkilendiklerini düşünüyorum.

Doğrudan oyunlar üzerinde çalışmıyorum, ama Konami ile çalışıyorum. Kojima ile olmasa da, ilk Silent Hill filmini çekerken tanıştığım Team Silent ile çalışıyorum ve hala buradalar.”

Ünlü yönetmen röportajın ilerleyen kısmında Bloober Team ekibinin Silent Hill 2 Remake üzerinde çalıştığını da doğruladı. Ancak sizin de dikkatinizden kaçmadığı üzere, dördüncü ana oyun sonrasında dağılan Team Silent ekibinin adının geçmesi ise haberin en güzel kısmı diyebiliriz.

Konami tarafından beklenen duyurunun ne zaman yapılacağı elbette büyük merak konusu ve yılı kapatacağımız The Game Awards 2022 da bunun için en güçlü ihtimal olarak önümüzde duruyor. Şovun gerçekleşeceği güne iyiden iyiye yaklaştığımız dönemde, yavaş yavaş kokular da ortaya çıkacak diye tahmin ediyoruz.

Exit mobile version