Silent Hill Alan Adı Başkasının Eline Geçti!

Gözler Konami'ye döndü...

Konami şirketinin yeteri kadar önemsememesi sonucunda, Silent Hill alan adı başka ellere geçti. Peki bundan sonra ne olacak? Hep birlikte göreceğiz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Keşke Remake Olsa Dediğimiz Oyunlar


Bizler her ne kadar yeni bir Silent Hill oyunu duyurusu için can atıyor olsak da, Konami tarafının serinin geleceğini pek de önemsemediği hepimizin az çok bildiği bir durum. 2020 yılının sonlarından itibaren birçok yeni söylenti duymuştuk. Şimdiye kadar hiçbiri nihayete eremedi. Ünlü Japon oyun yayıncısı bütün iddiaları yalanlamış olmasına ek olarak, yeni bir Silent Hill oyunu ile karşımıza çıkmanın yollarının arandığını dile getirmişti.

Ne var ki serinin resmi internet sayfası tarafına baktığımız zaman ise, ortada çelişkili bir durum söz konusu. Bir hatırlatma yapmak gerekirse, 2019 yılının Aralık ayı içerisinde Silent Hill alan adı 9.835 dolardan satışa çıkmıştı. Bu ilanı biraz geç de olsa fark eden Konami, herhangi bir satış işlemi gerçekleşmeden alan adını kurtarmayı başarmıştı. Yakın bir zaman önce benzer bir durum yine gerçekleşti, ama görünüşe göre şirket bu defa bir önceki kadar hızlı davranamadı.

Buradan Silent Hill resmi sayfasına girdiğimiz zaman, karşımıza gelmesini beklediğimizin aksi bir tablo ile karşılaşıyoruz. Öyle ki, Masahiro Ito tarafından yapılan bir Twitter paylaşımı karşımıza çıkıyor.

silent-hill

Masahiro Ito, Silent Hill serisinde dahil yaratık tasarımcısı, fon tasarımcısı, sanat yönetmeni, modelleme ve daha birçok pozisyonda bulunmuş iken, sonraları Shadows of the Damned, NightCry, Metal Gear Survive ve World of Tanks oyunlarında yaratık ve çevre tasarımcısı pozisyonlarında karşımıza çıkmıştı.

Pyramid Head’in tasarımcısı olan Ito, bu yaratık ile ilk olarak Silent Hill 2 ile tanışmıştık. Sonrasında ise Silent Hill filminde ve Silent Hill: Homecoming oyununda da karşımıza çıkmıştı. Masahiro Ito, 20 Şubat 2022 tarihinde attığı ve nedenini açıklamadığı bu paylaşımı çok geçmeden silmişti. Her ne kadar bunun maddi nedenlere dayandırıldığı düşünülmüş olsa da, gerçek nedeni açıklığa kavuşmuş değil. Ne var ki silinmiş olan bu Twitter paylaşımı, Silent Hill ana sayfasında yaşamaya devam ediyor.

Bakalım Konami bu durum karşısında nasıl bir adım atacak? Ya da atacak mı? Bunu hep birlikte göreceğiz, sevgili Turuncu Levye takipçilerimiz.

Exit mobile version